Viega Artikelbeheer PIM compano

Productdata aanleveren conform de laatste ETIM variant op de Nederlandse markt naar Artikelbeheer.nl en 2BA.

Viega

Contactpersoon

Gerben Verweij

Vraagstuk

Productdata aanleveren conform de laatste ETIM variant op de Nederlandse markt naar Artikelbeheer.nl en 2BA.

Oplossing

Viega koppelt direct haar ERP systeem met technische kenmerken aan het PIM systeem. Door een slimme mappen wordt ETIM automatisch gevuld en met 1 druk op de knop gepubliceerd bij de datapools.

Familietraditie met toekomst

Viega is in de beste zin van het woord een familiebedrijf. Wat ruim 115 jaar geleden geboren werd met een vast geloof in een goed idee en gezonde ondernemingsgeest, ontwikkelde zich steeds verder. Met de constante uitbouw van het kernbedrijf – de installatietechniek – groeide de firma voortdurend.

Het traditionele familiebedrijf is inmiddels een multinational geworden. Op negen plaatsen wordt vandaag installatietechniek van Viega geproduceerd en internationaal gebruikt. Het succes als marktleider in de perstechniek is vooral te danken aan de meer dan 3800 medewerkers over de gehele wereld, die zich met groot engagement en een weergaloos enthousiasme inzetten voor de gemeenschappelijke zaak.

Viega is zeer actief in Nederland. Gerben Verweij, Manager Projects bij Viega Nederland BV: "Voor de Nederlandse markt liep Viega met productdata tegen beperkingen aan. We hebben wel alle data in onze – Duitse - systemen, maar niet zoals in Nederland gewenst is conform de ETIM structuur. We wilde een software oplossing voor ons vraagstuk: hoe kunnen wij eenvoudig onze data zo snel en eenvoudig mogelijk geschikt maken voor de Nederlandse markt. Daarbij wilde we ook dat bij toekomstige veranderingen in het assortiment de veranderingen uit ons ERP in direct worden doorgegeven aan de de tool veranderd zouden worden."

Viega koos voor het online Product Informatie Management (PIM) systeem van Compano. De bestanden worden nu vanuit het internationale systeem ingelezen en binnen de software verder verrijkt. Met de Dynamische classificatie is het systeem altijd actueel: wijzingen die ETIM doorvoert, worden direct na publicatie geïntegreerd in de PIM. Viega kan op deze wijze eenvoudig haar data actueel houden. Gerben Verweij: "Met Compano's PIM systeem wordt met één druk op de knop actuele data gepubliceerd op Artikelbeheer.nl en 2BA."

"In Nederland liep Viega met productdata tegen
beperkingen aan. Dat is nu opgelost"
- Gerben Verweij, Viega Nederland B.V.
Gerben Viega PIM Compano
Scroll naar boven