Uitstekende productdata vanuit PIM voor Revit/Autodesk BIM software

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten in de branche!

Abonneren op nieuwsbrief

Van PIM naar BIM

BIM is in de bouwsector inmiddels door bijna alle partijen geadopteerd. Ook fabrikanten zien in dat het werken volgens dezelfde standaarden in de bouwsector voordelen met zich meebrengt. Door het gebruik van deze standaarden neemt de kwaliteit en uitwisselbaarheid van informatie in gebouwmodellen toe. De standaarden maken het ook mogelijk objecten te ontwikkelen die in CAD- en BIM-software gebruikt kunnen worden voor het modelleren van gebouwen en installaties.

Om een object te maken, is veel informatie nodig. Om het onderhoud daarvan slim te doen, kan gebruik worden gemaakt van modellen. Dit kunnen modellen zijn van ETIM of een model zoals dat door de eigen organisatie of een softwarepartner is gemaakt.

Direct geparameteriseerde data

Als voorbeeld nemen we een uniform model van een fitting (met verschillende mogelijke aansluitingen zoals knel, press, soldeer). Door nu alle producten in het PIM van de juiste maatvoering te voorzien, kunnen direct de juiste (geparameteriseerde) modellen worden gegeneerd.

Wordt er een nieuwe diameter fitting gerealiseerd? Even het PIM-systeem voorzien van de juiste maatvoering en het object kan worden gegenereerd.

Toekomstmuziek? Nee hoor, Compano heeft hier al uitvoerige ervaring mee. Onder andere Henco, Wilo en VSH werken vandaag de dag al op deze manier. Bekijk de pdf en lees hoe u zelf rechtstreeks actuele Revit (BIM) data kan delen met modelleurs over de hele wereld.

Compano PIM biedt mogelijkheden om MC parameters vast te leggen.

Compano BIM ETIM MC stap 1 - kies productmodel

Compano BIM ETIM MC stap 2 - vul product datasheet

Compano BIM ETIM MC stap 3 - deel met BIM-softwarepartners Revit, MagiCad, Stabicad, Cadac

Professionele producenten delen Revit-data direct met modelleurs over de hele wereld.

VSH (en andere bedrijven van Aalberts Industries) maken net als Wilo gebruik van het Compano Product Informatie Management (PIM) systeem. Om deze data verder te gebruiken voor het BIM proces, zijn deze bedrijven een samenwerking aangegegaan met Cadac. Gezamenlijk hebben zij de Content LAB (Library Acces Button) ontwikkeld, een add-in waarmee een Revit modelleur het gehele actuele assortiment onder een knop in Revit beschikbaar heeft. De Content LAB werkt als volgt:

  • Fabrikant levert en beheert gestructureerde productdata in de Compano PIM-omgeving
  • Compano ontsluit de data via een webservice rechtstreeks naar Cadac (dit kan conform de ETIM Model Classificatie - MC)
  • Een Revit modelleur krijgt via de Content LAB toegang tot de data uit het PIM-systeem en ontwerpt met de gewenste en up-to-date componenten.
  • De fabrikant kan zelfstandig nieuwe producten toevoegen (muteren, verwijderen) op basis van de modellen. Het nieuwe product wordt automatisch doorgegeven aan de modelleur.

 

Download BIM flyer

Download nu via onderstaande knop de flyer over hoe je vanuit PIM parametrische productdata gemakkelijk kunt delen.

Download BIM flyer

Werkt u met Stabicad?

Vanuit Compano kunnen we in samenwerking met Stabiplan de PLS’en opmaken. Hierdoor ontvangt Stabiplan gestructureerde data zodat zij eenvoudiger de modellen kunnen realiseren en delen via onder andere mepcontent (www.mepcontent.eu).

“Mooi: één keer invoeren in het PIM-systeem. Publiceren
in datapools en BIM software in Europa en straks China!"
- Arjan Calis, Wilo SE
Arjan Calis Wilo PIM
Scroll naar boven