PIM Kennis Compano

In 3 stappen naar succesvolle data

Wilt u meer informatie over PIM-software? Vraag vrijblijvend een PIM-Basis whitepaper aan.

PIM-Basis whitepaper

uw productdata in balans

Goede productdata is het gevolg van een uitstekende balans tussen mensen, processen en systemen. Niet eenmalig, maar een continue proces dat geborgd moet zijn in een organisatie.

Compano helpt daarbij met uitstekende software, kennis van de markt en bewezen succesvolle implementaties. Geen dikke rapporten en functionele modellen, maar op basis van snelle sprints een goede infrastructuur opbouwend voor de organisatie. Hierbij wordt altijd gekeken naar aanwezige systemen en data om uiteindelijk het PIM-systeem naadloos te integreren in het bedrijf en de bedrijfsprocessen.

Binnen de PIM-software onderscheiden we drie deelprocessen: 

 1. Create: Haal uit verschillende bronnen uw digitale informatie.
 2. Manage: Classificatie conform dynamische ETIM of Stabiplan EMCS was nog nooit zo snel en eenvoudig. Voeg digitale media toe aan producten en breng structuur aan voor publicatie. Maak meerdere assortimenten voor verschillende klantgroepen in verschillende talen. 
 3. Communicate: Deel naar andere softwarepakketten voor print, pdf of websites. Plaats met één druk op de knop informatie op datapools zoals Artikelbeheer.nl en 2BA. Stuur informatie rechtstreeks naar tekensoftware (BIM) van Cadac of Stabiplan. Communiceer productdata met uw klanten zoals uw klanten dit willen. 

  Hou grip op het digitale product.

Waar de informatie ook maar wordt getoond, er is altijd maar “one single source of truth”.

1. Create

ERP

Vanuit verschillende databronnen en in verschillende formats (denk hierbij aan txt-bestanden, PDF’s, afbeeldingen, Excelsheets) kan data worden geïmporteerd of gesynchroniseerd met het PIM-systeem. Veranderingen in de bron (ERP, afbeeldingendatabank) worden vanwege de koppelingen met die bronnen direct (realtime) getoond in uw PIM-systeem. Zodoende kan data dagelijks worden ververst in het PIM-systeem of -indien gewenst- zelfs realtime verbindingen met andere bronnen en systemen maken. U kiest de formaten, de wijze en de frequentie. En uw klant heeft altijd UW actuele en betrouwbare informatie.

Digitale bestanden

Digitale bestanden, ook wel assets genoemd, versterken de beeldvorming van uw product. Dit kunnen foto’s zijn, logo’s maar ook video’s, handleidingen of installatie- instructies. Binnen het PIM systeem kunt u al deze media toevoegen.

Afbeeldingen in hoge kwaliteit voor drukwerk worden automatisch verlaagd in kwaliteit voor digitaal gebruik zoals internet.

Bestanden leest u per stuk in of anders batchgewijs in het PIM-systeem. Is er al een goede beeldenbank aanwezig? Dan is het ook mogelijk hiernaar te verwijzen vanuit het PIM-systeem. Voeg een classificatie (handleiding, tekening, foto) toe en gebruik deze structuur voor de website. 

2. Manage

Productdata-management met één systeem

Het beheren van productdata valt onder te verdelen in een aantal deelprocessen welke hieronder worden toegelicht.

Door gecontroleerd deze processen te doorlopen wordt efficiënt en effectief product data management bedreven.

Alles met maar één doel voor ogen: excellente informatie voor uw klanten. U geeft uw klanten de keuze waar en wanneer ze de informatie halen. Alles uit één bron. Eindelijk, one single source of thruth.

Controleer

Vanuit verschillende bronnen komt data het PIM-systeem binnen. Om dit proces goed te begeleiden, zijn er slimme rapporten gedefinieerd die inzicht geven in uw handelingen. Deze rapporten tonen bijvoorbeeld het verschil tussen de huidige artikelomschrijving en diegene die nieuw wordt aangeleverd of een huidige en toekomstige brutoprijs.

 • Eenvoudige rapporten om grote hoeveelheden datawijzigingen te kunnen controleren
 • Focus op wijzigingen
 • Weergave in Excel voor analyses

Verbeter

Nog steeds artikelomschrijvingen die niemand begrijpt? Hanteert u soms prijzen per meter en een andere keer per rol? Is het in uw webwinkel voor iedereen duidelijk dat er minimaal 5 stuks besteld moeten worden?

 • Zorg voor eenduidige, complete data. Maak van data informatie. Want data zelf is niets, data heeft pas betekenis als deze gecombineerd wordt met andere informatie.
 • Wees compleet en eenduidig in uw informatie
 • De beste informatie zorgt voor tevreden klanten
 • Bespaar tijd door minder klantvragen

Classificeer

Klanten zoeken op kenmerken. Wat zijn de technische kwaliteiten van het product? Wat kan het, waar kan ik het toepassen?

Om de zoektocht voor uw klant optimaal te maken dienen producten te worden voorzien van kenmerken.

Standaard heeft het PIM-systeem van Compano dynamische ETIM geïntegreerd.

Verrijk

De juiste beelden en documenten bij het juiste product? Zeker in de huidige multichannel-wereld is het tonen van extra informatie van belang. Voeg eenvoudig media toe aan een product. Heeft u een groep van producten met dezelfde afbeelding? Door slim gebruik te maken van de filtermogelijkheid in combinatie met de manipulatiemogelijkheden van het PIM-systeem, zijn vele producten in één klik gekoppeld aan eenzelfde afbeelding.

Daarnaast is het mogelijk om per land of taal informatie te koppelen aan artikelen.

 • Onbeperkt media toevoegen
 • Kies voor afbeeldingen, tekeningen, handleidingen, installatievoorschriften of instructiefilms

Structureer

Vaak bestaat een assortiment uit deelassortimenten. Denk aan verwarming en koeling of drinkwater en afvalwater. Met behulp van de structuurmogelijkheid kan een grote groep van artikelen worden onderverdeeld in deelassortimenten. Hierbij kan per (sub-)selectie worden aangegeven welke kenmerken er meegegeven moeten worden voor publicatie.

Ook de sortering kunt u hier direct aangeven. Creëer één structuur voor al uw verschillende publicaties (internet, apps, catalogus en webshops) of maak per publicatie een structuur.

 • Breng structuur aan voor publicatie
 • Gebruik één structuur voor verschillende publicaties
 • Voeg afbeelding toe op groepsniveau en vereenvoudig beheer
Compano PIM meertalig en multi-assortimenten

Assortiment Alles is multi: multinational, multilanguage en multichannel. Geen probleem voor het PIM-systeem. Dankzij assortimenten is het mogelijk om per doelgroep (consumenten of professionals), per land, per taal of merk een assortiment worden aangemaakt.

Meertalig 

Binnen het systeem zijn er meerdere lagen waarop “taal” van toepassing is. Het hoogste niveau is de “user interface”. Daar zitten de knoppen van de software, momenteel verkrijgbaar in de talen Nederlands, Engels, Duits en Portugees.

Dan zijn er nog taalonafhankelijke waarden die in alle talen gelijk zijn en maar één keer moeten worden ingevoerd. Dit zijn vooral technische waarden als 10 (watt), 20 (kilo). Daarnaast kunnen er in de data tot wel twintig talen toegevoegd worden.

Dit betekent dat de zogenaamde “user interface” internationaal inzetbaar is.
De data die bij de producten en assortimenten behoren, is echter veel uitgebreider.
Alle Europese talen kunt u eenvoudig onderhouden. Doordat al veel ETIM-velden internationaal vertaald zijn, zijn veel tabellen (over bijvoorbeeld gewichten en verpakkingen) al standaard aanwezig.

"Geen grenzen aan uw data".

3. COMMUNICate

Hier is het eigenlijk allemaal om begonnen: de informatie delen naar de klanten. Vanuit één PIM-systeem wordt alle data onderhouden en zijn er diverse mogelijkheden om te delen.

Compano gelooft in “best of breed”.

Dit betekent dat onze software graag samenwerkt met de beste softwarepakketten in de wereld. Met mensen die net als wij specialist zijn op hun vakgebied.

Dit kan uw eigen websitebouwer zijn die werkt met Drupal of Magento. Of uw eigen DTP-afdeling die leest en schrijft met InDesign. Misschien heeft u Navision, M3 of SAP als ERP. Wellicht geeft u informatie door aan Revit-tekenpakketten. Wij laten de keuze aan u maar wij zorgen wel ervoor dat de reeds ingevoerde informatie eenvoudig wordt gedeeld. Wees trots op uw producten, deel uw informatie en vermenigvuldig uw omzet.

Diverse publicaties, één bron

Data is dynamisch en verandert bijna dagelijks.

Daarnaast veranderen de publicatiemogelijkheden. De klassieke prijslijst of catalogus op papier heeft zeker nog zijn waarde. Het realiseren hiervan vereist veel vaardigheden die u intern heeft, of misschien bij uw reclamebureau is neergelegd. En wie realiseert uw website?

Wat u ook doet, waarmee u ook werkt, uw productdata leest u eenvoudig in bij uw diverse publicaties. U bent vrij om te kiezen. Kies voor de beste en wij ondersteunen uw keuze.

 • Best of breed: bepaal zelf uw partners
 • Rijke productdata gestructureerd aanleveren voor print en digitale media
 • Koppelen of exporteren
 • Via webservices, FTP of andere varianten.
Compano PIM maakt publicatie productdata mogelijk naar BIM, klantenportaal, Print, Website, Webshop of Datapool

"Zij zijn voor ons dé specialist
op het gebied van productdatabasebeheer"
- Caspar van Zoelen, Aalberts integrated piping systems
Caspar van Zoelen VSH PIM
Scroll naar boven