PIM-BASIS: VERVANG EXCEL DOOR PIM

Wilt u meer informatie over PIM-software? Vraag vrijblijvend een PIM-Basis whitepaper aan.

PIM-Basis whitepaper

PIM BASIS van COMPANO

Levert uw organisatie momenteel productdata via Excel aan 2BA of InstallData en zoekt u een alternatief voor uw Excel-datasheets? Dan biedt Compano u dé oplossing: “In 4 stappen van Excel naar PIM”. Lees hieronder verder of lees meer over dit onderwerp in onze blogs over dit thema.

2BA stopt met Excel

Per 31 december stopt 2BA met het inlezen van artikel- en productdata vanuit een Excel datasheet. Ook Installdata  heeft aangekondigd te stoppen met het verwerken van Excel-datasheets. Het advies aan huidige dataleveranciers is om nog dit jaar over te stappen op een PIM-tool.

Voor het eerst data classificeren?

Moet u nog gaan beginnen met data classificeren en publiceren? Dan is het proces voor u een beetje anders. Het vertrekpunt is dan vaak de data in uw ERP-systeem. Ook deze data kan Compano inlezen en koppelen aan het PIM-systeem. Compano heeft voor u een voordelige oplossing die zich snel terugverdient en direct rendement oplevert.

Kennis van uw vakgebied

Al 20 jaar is Compano dé software partner voor de bouw- en installatie-branche. Een oer-Hollands bedrijf met eigen software- ontwikkeling in Sneek en consultancy in Arnhem. Fabrikanten, groothandels en installatiebedrijven werken dagelijks met Compano software. Dit kan van eenvoudige classificatiesoftware tot complexe Product Informatie Management oplossingen (PIM), Master Data Management (MDM) en Calculatiesoftware.

ETIM volledig geïntegreerd

Maakt u zich geen zorgen: de ETIM-standaard is volledig in Compano PIM geïntegreerd. Zo is naast ETIM EC ook ETIM MC (Model Class) voor de BIM-standaard in onze software beschikbaar. Standaard hanteert Compano de dynamische ETIM-standaard. Iedere week updaten we de software met de nieuwste ETIM-klassen, kenmerken en waarden. Hierdoor kunt u uw data direct gemakkelijk actualiseren.

Voordelige instapversie - snel en eenvoudig van Excel naar online PIM

Compano biedt u een voordelige instapversie voor publicatie naar alleen Nederlandse datapools: PIM-Basis. U betaalt dus alleen voor dat wat u nodig heeft.

Wilt u liever een internationale, meertalige versie van de software waarmee u in meerdere talen en in meerdere formaten vanuit dezelfde PIM-bron kan publiceren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Zo krijgt u voor België bijvoorbeeld direct de mogelijkheid om te publiceren naar datapool InstallData erbij.

Benieuwd naar de kosten om uw Excel-sheets te vervangen door PIM? Er is al een PIM-Basis vanaf € 95,00 per maand.

Direct aan de slag? Vraag dan nu informatie over een overstap aan. Wij geven u snel inzicht in de kosten en kunnen desgewenst binnen 24 uur de omgeving voor u inrichten en vullen met data die u al op 2BA-data hebt staan. Daarna kunt u direct verder met verrijken en publiceren van uw data.

Wij mogen mooie merken en bedrijven tot onze klant rekenen. Wilt u weten waarom zij voor onze software kozen? Lees dan onze klantcases.

Voordelen PIM versus Excel

 1. Alles centraal in één systeem - hierdoor snel en accuraat bijwerken
 2. Gemakkelijk en snel classificeren door geïntegreerde ETIM-standaard
 3. Met één druk op de knop publiceren naar datapools zoals Artikelbeheer.nl, 2BA of InstallData

Compano PIM-Basis voordelen

 1. Binnen 24 uur beschikbaar
 2. 100% online = geen ICT- investeringen nodig en 24/7 beschikbaar
 3. ETIM dynamisch geïntegreerd - altijd up-to-date met de actuele standaard
 4. Specialist in de bouw- en installatiebranche - al 20 jaar bekend met de specifieke data & software behoeften in de branche
 5. Lage operationele kosten: PIM-Basis al vanaf € 95,- p/mnd.

In 4 stappen van Excel naar PIM

Binnen 24 uur maken wij online de software voor uw bedrijf beschikbaar en lezen direct de data in die al op de datapool staat. Na een korte training kunt u zelfstandig verder met het verrijken van deze data. Publicatie gaat met één druk op de knop naar de datapool(s) van uw keuze.

Daarbij is alle moeite die u gedaan heeft om de data via de Excel-sheets bij het 2BA of InstallData te publiceren niet voor niets geweest.

 1. Meldt u hieronder aan en vraag een offerte aan.
 2. Na akkoord op uw offerte leest Compano uw databestand in en maken wij binnen 24 uur de software online voor u beschikbaar.
 3. Meldt u (of uw medewerkers) aan voor de algemene introductietraining en leer alle kneepjes van het classificeren, verrijken en publiceren van product- en artikeldata.
 4. Met één druk op de knop publiceert u de verrijkte data naar de datapool(s) van uw keuze.

Al twintig jaar tevreden klanten. De keuze voor vele fabrikanten was snel gemaakt: Compano PIM-software betekent voor hen gemak. De software sluit naadloos aan op hun branche en wensen.

Een kleine greep uit de bedrijven die al met Compano PIM-software werken: Atag-Verwarming, Zehnder, Vasco, R-Vent Group, Bosch, VSH, Miasin, Nathan, Itho Daalderop, Wilo, Viega, en Opple.

"Eenvoudig classificeren met ETIM via een handige tool en niet via Excel-gedoe."

Klik hier voor meer klant-cases.

Dennis van der Pol - Sales Manager Oventrop

PIM is uitbreidbaar wanneer u dat nodig heeft - bijvoorbeeld ERP als basis voor uw PIM

Verdere mogelijkheden van Compano PIM zijn onder andere een koppeling naar uw ERP-systeem. Compano PIM-software kan met u meegroeien zodra u dat wenst. De software is modulair en kent vele mogelijkheden die u pas aanschaft wanneer u eraan toe bent. Bijvoorbeeld koppelingen naar uw website(s), webshop(s) of Indesign. Lees alles over de mogelijkheden in deze uitgebreide whitepaper.

Informeer naar de mogelijkheden of vraag hieronder een demo aan. Neem vrijblijvend contact met ons op – Wij helpen u graag op weg.

ETIM classificatie in PIM

Whitepaper

PIM is meer dan alleen een publicatiebron naar een datapool. 

Wil je weten wat PIM-Basis nog meer voor je kan betekenen? 

Download dan onze whitepaper “PIM-Basis – Centrale online bron van alle productdata".

 

Download PIM-Basis whitepaper

Over Compano

Compano is al 20 jaar dé specialist op het gebied van online software voor de bouw- en installatiebranche. Onze klanten zijn actief als producent, handelaar, inkoopvereniging of installateur.  Met ons Product Informatie Management (PIM) systeem verbeteren klanten hun productdata waardoor hun eindklanten beter kunnen kiezen.  Naast PIM bieden wij ook Master Data Management-oplossingen (MDM) en calculatiesoftware aan. Tevens beschikken wij over een eigen datapool: Artikelbeheer.nl die als bron functioneert voor ruim 1.000 bedrijven.

Erkend partner van Ketenstandaard voor de bouw- en installatie, ETIM, FESAH, GS1.
Bewezen dataverbinder naar o.a. Artikelbeheer.nl, Mepcontent, Stabicad, 2BA, Installdata, Dataselect.ch, Arge Neue Medien. 

Neem hier contact met ons op of meldt u aan voor de nieuwsbrief. Ook kunt u meer lezen over Compano in over ons of op onze LinkedIn-pagina.

Scroll naar boven