Website en webshop

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten in de branche!

Abonneren op nieuwsbrief

MDM als basis voor uw website en webshop

Compano maakt geen websites: hiervoor zijn specialisten die exact weten wat er voor nodig is om een aantrekkelijke site te maken. Veelal op basis van een (open source) CMS-systeem onderhoudt de klant eenvoudig alle communicatie rondom het bedrijf of de online shop. Maar productdata onderhouden in een CMS is niet zo gemakkelijk. Simpelweg is de beheerstool vaak niet toereikend, te beperkt en niet geautomatiseerd. Daarnaast ontbreken vaak de gewenste ETIM dynamische kenmerken. 

Artikel- en productdata

Binnen het MDM kan een verkoopassortiment worden opgebouwd die gedeeld kan worden met het internet. Door ook direct de productkenmerken (veelal op basis van ETIM) mee te geven, is het voor de ontwikkelaar eenvoudig om de data te gebruiken. Naast kenmerken die gebruikt worden voor filtertoepassingen kunnen ook mediabestanden zoals afbeeldingen, handleidingen, montage-instructies en videomateriaal worden gedeeld. Direct vanuit één en dezelfde bron data gebruiken op verschillende platformen. Toon direct data uit het MDM in uw website of webshop.

 

Publicatiestructuur

De publicatiestructuur geeft een indeling aan uw grote hoeveelheid artikelen. Uiteraard kunnen dit hoofd- en subgroepen zijn (tot 5 niveaus diep).

Een goede mogelijkheid is het vullen van de “publicatieboom” met commerciele teksten (eventueel in meerdere talen) en deze voorzien van een afbeelding. Hierdoor nemen de onderliggende artikelen de commerciele tekst en afbeelding over vanuit de publicatiestructuur. Zodoende hoeft niet elk artikel te worden voorzien van een afbeelding en tekst. Tijdsbesparend en minder gevoelig voor fouten. En natuurlijk is het mogelijk om een artikel in meerdere “takken” van de boom te laten verschijnen. 

Open communicatie

Het maakt niet uit welk platform de website als basis heeft: Compano past altijd. Binnen het MDM kunnen datafeeds worden bepaald. Een datafeed is een soort exportsjabloon die bepaalt welke velden uit de database gedeeld worden. Niet te veel en niet te weinig: de klant bepaalt de grenzen van delen. De datafeed kan vervolgens (beveiligd) gedeeld worden met een websitebouwer. Deze datafeed kan op basis van XML of Json. Zeker de laatste variant biedt heel veel voordelen: door paginering kunnen subsets van data opgevraagd worden (alleen wat gewijzigd is sinds datum x of alleen producten uit categorie y).
Hierdoor worden alleen wijzigingen van data verstuurd wat voor kleinere bestanden zorgt. Naast de snelheid van versturen is ook het verwerken van de data bij de ontvanger hierdoor efficienter en effectiever.

"Het doet wat het moet doen,
en dat doet de software snel en doeltreffend"
- John, Abel Inkoop
Scroll naar boven