Compano vestiging Arnhem

Over Compano

Benieuwd hoe Compano uw bedrijf strategisch kan versterken met haar producten en dienstverlening? 

Neem contact met mij op

Opgericht in 1998

Compano is in 1998 opgericht door Henk Koops en Ria Stroes. Beiden hadden al ruime ervaring in software-ontwikkeling voor diverse branches en voor de installatiebranche in het bijzonder. Al snel kwamen er wat medewerkers bij die hun sporen reeds verdiend hadden bij hun vorige werkgever (KPD-Hoogeveen). In de eerste jaren werden vooral maatwerkapplicaties gemaakt en verrichtte Compano maatwerk voor KPD-Hoogeveen.

 

2001 eerste stappen online

In 2001 werd besloten om zich te oriënteren op de onlinesoftware-ontwikkeling. Compano begon aan de ontwikkeling voor KPD-Hoogeveen om GA-Online te realiseren. De gehele GA-software werd opnieuw gemaakt, maar dan volledig vanuit de gedachte van internetbrowsers. Dit betekent dat de software online benaderbaar werd en niet meer lokaal geïnstalleerd hoefde te worden. Later zou dit bekend worden als "cloud software" en maakte de internetgebruikers kennis met "SaaS", software as a service.

2003 overname bedrijfsonderdelen

KPD-Hoogeveen ging failliet en Compano nam een aantal onderdelen over. Compano werd eigenaar van DOS-software GA-Software en Windowssoftware InstallCalc. Met deze software hadden medewerkers van Compano al jaren ervaring, zowel tijdens hun periode bij KPD-Hoogeveen als in dienst bij Compano.

In deze periode veranderde Compano van een maatwerkgerichte organisatie naar een productgerichte organisatie. In plaats van maatwerk werd nu continue gewerkt aan de verbreding van de bestaande diverse modules en vonden er dan ook diverse uitbreidingen plaats. Daarom zagen softwaremodules als inkoop, bestellen, mobiel, personeelszaken, projecten en anderen al snel het licht.

2006 overname Artikelbeheer.nl

In 2006 werd Artikelbeheer.nl overgenomen en opnieuw gebouwd. Revolutionair waren de toegepaste databasetechnieken om snel online grote (vele miljoenen artikelen) te kunnen benaderen.

De organisatie richtte zich nagenoeg alleen nog maar op de installatiebranche en verkocht vooral abonnementen voor Artikelbeheer.nl en voor dienstverlening, aangevuld met bedrijfssoftware voor de installateur.

Compano leverde Art-Select bovendien aan partners, die de zoekmachine en database van Artikelbheer.nl wilde inbouwen in hun bedrijfssoftware. Op die manier profiteren ook de klanten van partners van eenvoudig artikelbeheer en kan iedereen beschikken over de informatie van miljoenen artikelen. 

2010 de standaard gezet

De organisatie groeide en er werd meer samenwerking gezocht met andere partijen.

In deze periode kwam de standaardisatie van ETIM verder op gang en groeide in de branche langzaam de interesse en noodzaak om informatie in de keten beter en eenvoudiger te delen.

Compano heeft altijd de stichting ETIM en S@les in de Bouw (toen nog separaat, tegenwoordig samen onder Ketenstandaard) ondersteund en expertise voor de organisaties ingebracht.  

2015 nieuwe vestiging

De organisatie begon steeds meer fabrikanten als klanten te krijgen omdat deze een oplossing zoeken die Compano kan bieden.

Het PIM-systeem, dat eenvoudig (online) naast de bestaande IT- infrastructuur ingericht kan worden, werd vanaf die jaren steeds vaker in gebruik genomen door fabrikanten en groothandelaren. 

In 2015 nam Jurgen Immink de verantwoordelijkheden van Ria Stroes over. Jurgen Immink voert vanaf dan samen met Henk Koops de directie. Zij besluiten de organisatie te kantelen van product- naar marktgericht.

 

Compano vestiging Arnhem

Vestiging Arnhem

2016 verhuizing Sneek

Tijdens de start van Compano was men begonnen in een bedrijfsverzamelgebouw. In de loop der jaren werden steeds meer kamers gehuurd.

Echter, het gebouw paste niet meer bij de ambities van Compano en in oktober werd verhuisd naar een ruimere locatie, ook een Sneek. 

Compano vestiging Sneek

Vestiging Sneek

Compano nu

Bij Compano werken medewerkers vanuit twee vestigingen. Een open organisatie met een pragmatische, klantgerichte instelling. In een informele werksfeer wordt op respectvolle wijze samengewerkt met klanten, leveranciers én elkaar.

Onze passie is de combinatie van data en de installatie- en bouwbranche, gekoppeld aan internet softwaretechnieken. 

Scroll naar boven