Over Ons

Opgericht in 1998

Compano is in 1998 opgericht door Henk Koops en Ria Stroes. Beide hadden al ruime ervaring in software-ontwikkeling voor diverse branches en voor de installatiebranche in het bijzonder. Al snel kwamen er wat medewerkers bij die hun sporen reeds verdiend hadden bij hun vorige werkgever (KPD-Hoogeveen). In de eerste jaren werden vooral maatwerkapplicaties gemaakt en verrichtte Compano voor KPD-Hoogeveen.  

 

2001: oprichting Wikipedia

2001 eerste stappen online

In 2001 werd besloten om zich te oriënteren op Online Software ontwikkeling. Compano begon aan de ontwikkeling voor KPD-Hoogeveen om GA-Online te realiseren. De gehele GA-Software werd opnieuw gemaakt, maar dan volledig vanuit de internetbrowsers gedachte. Dit betekent dat de software online te benaderen werd en niet meer lokaal geïnstalleerd hoefde te worden. Later zou dit bekend worden als "cloud software". 

2003 overname bedrijfsonderdelen

KPD-Hoogeveen ging failliet en Compano nam een aantal onderdelen over. Compano werd eigenaar van Dos software GA-Software, Windows software InstallCalc. Met deze software hadden medewerkers van Compano al jaren ervaring, zowel tijdens hun KPD-Hoogeveen periode als in dienst bij Compano.

In deze periode veranderde het bedrijf van een maatwerk gerichte organisatie naar een productgerichte organisatie. In plaats van maatwerk werd nu continue gewerkt aan de verbreding van de bestaande diverse modules en vonden er diverse uitbreidingen plaats. Daarom zagen softwaremodules als inkoop, bestellen, mobiel, personeelszaken, projecten en anderen zagen al snel het licht.

 

2003: laatste kever geproduceerd in Mexico

2006: vogeltje twitter ziet het daglicht...

2006 overname Artikelbeheer.nl

In 2006 werd Artikelbeheer.nl overgenomen en opnieuw gebouwd. Revolutionair waren de toegepaste databasetechnieken om snel online grote (vele miljoenen artikelen) te kunnen benaderen.

De organisatie richtte zich nagenoeg alleen nog maar op de installatiebranche en verkocht vooral Artikelbeheer.nl abonnementen en dienstverlening, aangevuld met bedrijfssoftware voor de installateur.

Compano leverde Art-Select bovendien aan partners, die de zoekmachine en database van Artikelbheer.nl wilde inbouwen in hun bedrijfssoftware. Op die manier profiteren ook de klanten van partners van eenvoudig artikelbeheer en kan iedereen beschikken over de informatie van miljoenen artikelen. 

 

2010: eerste iPad op de markt

2010 de standaard gezet

De organisatie groeide en er werd meer samenwerking gezocht met andere partijen.

In deze periode kwam de standaardisatie van ETIM verder op gang en groeide in de branche langzaam de interesse en noodzaak om informatie in de keten beter en eenvoudiger te delen.

Compano heeft altijd de stichting ETIM en S@les in de Bouw (toen nog separaat, tegenwoordig samen onder Ketenstandaard) ondersteund en waar mogelijk expertise ingebracht.  

2015 nieuwe vestiging

De organisatie begon steeds meer fabrikanten als klanten te krijgen omdat deze een oplossing zochten die Compano kon bieden. Het PIM systeem, dat eenvoudig (online) naast de bestaande IT infrastructuur ingericht kan worden, werd vanaf die jaren steeds vaker in gebruik genomen door fabrikanten en groothandelaren. 

In 2015 nam Jurgen Immink de verantwoordelijkheden van Ria Stroes over. Jurgen Immink voert vanaf dan samen met Henk Koops de directie. Zij besluiten de organisatie te kantelen van product- naar marktgericht.

Er is nu meer aandacht voor marketing en verkoop. Bovendien kan Compano vanuit de tweede vestiging in Arnhem klanten ook prima informeren, bij hen software implementeren en ze training geven

 

2015: nieuwe locatie in Arnhem

2016 wordt het jaar van virtual reality...

Compano 2017

Bij Compano werken anno 2017 ruim 16 medewerkers vanuit twee vestigingen. Een open organisatie met een pragmatische, klantgerichte instelling. In een informele werksfeer wordt op respectvolle wijze samengewerkt met klanten, leveranciers én elkaar.

Onze passie is de combinatie van data en de installatiebranche, gekoppeld aan internet software technieken.