Diensten

Wist u dat Compano ook trainingen, implementaties en consultancy verzorgt?

Wij helpen u graag uw kennis te verbreden.

Vraag naar de mogelijkheden

ONZE DIENSTEN

Alleen de juiste software is niet genoeg. Bij de start helpen onze consultants u graag om de contouren van het project helder te krijgen en keuzes te maken voor de implementatie. Tijdens de implementatie zorgen onze projectleiders voor een vlotte doorgang. Eenmaal geïnstalleerd is het tijd voor een training waarna écht aan de slag kan worden gegaan. Is de kennis wat weggezakt, heeft u nieuwe medewerkers of wilt u uitbreiden in functionaliteiten? Dan is een aanvullende training of workshop altijd mogelijk! 

CONSULTANCY

Complexiteit vertaald in helder plan

U heeft besloten om Compano Online Software te gaan inzetten. Om dit succesvol en op korimte termijn te realiseren, is vaak een consultancy traject gewenst. In dit korte traject wordt in overleg met u een concreet resultaat en oplossing gedefinieerd. Vervolgens bepalen wij samen globaal welke werkzaamheden gedaan moeten worden en wie dat gaat doen.

Hierbij zullen wij kijken naar de diverse systemen die al in gebruik zijn. Zijn er systemen die informatie aanleveren of waar de informatie heen gaat? Dienen er import- en exportsjablonen gedefinieerd te worden? Zijn er specifieke dataconversies nodig van of naar een bepaald formaat?

Naast de werkzaamheden benoemen wij de verantwoordelijke personen die de verantwoordelijkheid hebben voor het traject. Zij zullen tijdens de implementatiefase de verantwoordelijkheid dragen voor de werkzaamheden vanuit de klantzijde. Een realistische planning wordt gedefinieerd en tevens wordt besloten wie na de implementatie een introductietraining dient te krijgen.

De consultancyfase wordt afgerond met een praktisch document. Geen wollige teksten maar duidelijke informatie die ervoor zorgt dat de volgende fases vlot doorlopen kunnen worden binnen tijd en budget.

IMPLEMENTATIE

Plannen worden werkelijkheid

In deze fase wordt de software ingericht op basis van de gekozen modules. Daarna begint het echte werk: bestaande data wordt ingelezen via importbestanden. Indien gewenst worden synchronisatiekoppelingen gerealiseerd tussen diverse systemen. Dit kan via een ftp-server of webservices, afhankelijk van uw situatie. 

Nadat de informatie in het systeem staat, is vaak een dataverrijking noodzakelijk. Afhankelijk of de gekozen oplossing een PIM-systeem of een bedrijfsadministratieve oplossing is, dient er meer of minder dataverrijking plaats te vinden. Vooral bij een PIM-systeem wil de gebruiker vaak data classificeren conform de gewenste formaten. Denk hierbij aan ETIM of EMCS. Naast kenmerken en klassen worden in dit geval ook vaak kortingsgroepen en publicatiestructuren gerealiseerd.  

Bij een PIM-systeem worden de diverse exportkoppelingen gerealiseerd. Dit kan voor publicatie zijn middels een catalogus, het tonen van informatie op een website of als bronbestand voor een ERP-systeem. 

Indien de Compano-oplossing een offerte, calculatie of compleet ERP-systeem betreft, dan dienen ook de diverse documenten (offerte, order, factuur) opgemaakt te worden. Het systeem is nu klaar om gebruikt te worden.

TRAININGEN

Verhoog uw kennisniveau

Tijdens de implementatie-fase is vaak al een uitleg gegeven. Dienen meerdere mensen net voor of tijdens livegang ook geschoold te worden in de uiteindelijk gekozen softwareoplossing. Compano heeft goede trainingsvoorzieningen in Arnhem en Sneek. Wij kunnen ook op locatie een training verzorgen. 

Wij bieden verschillende soorten cursussen aan, afhankelijk van uw wensen. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Training Compano Online Software
  • Training Bedrijfssoftware
  • Training Product Informatie Management systeem
  • Training Classificatie

Het niveau van de training wordt vooraf met u afgestemd. U ontvangt de trainingsdocumentatie in het Nederlands of Engels. 

Training pagina

Opfriscursus

U bent al enige tijd gebruiker van Compano-software maar u heeft het gevoel dat u niet het maximale uit de software haalt? Neem dan contact met ons op en wij maken een specifieke training.

Als u vragen heeft om aanpassingen te doen in de software (bv. exportbestanden of schermoverzichten), dan kunnen wij deze direct als onderdeel van de training samen met u uitvoeren. Wel zo makkelijk!

Opfriscursus nodig?

Wijzigingen personeel

Het komt geregeld voor dat een bedrijf kampt met personeelswisselingen waardoor de kennis van de software niet meer aanwezig is binnen het bedrijf. In dit soort situaties kunnen wij snel bepaalde functionaliteiten overnemen om het bedrijfsproces van uw organisatie niet te verstoren. Als u vervolgens een nieuwe medewerker heeft gevonden of als de organisatie anders is ingericht, dan kunnen wij voor u de trainingen verzorgen. 

Nieuwe collega's trainen?

Scroll naar boven