Datapool

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten in de branche!

Abonneren op nieuwsbrief

Bron of bestemming?

Afhankelijk van uw positie kan een datapool een bron of bestemming zijn. Voor bedrijven die data gebruiken van diverse leveranciers (groothandelaren) is de datapool vaak een bron. Artikelbeheer.nl is volledig geïntegreerd te gebruiken in MDM. Kies eenvoudig een leverancier en de artikelen verschijnen in MDM. Koppel de condities, en het onderhoud van deze leveranciers verloopt automatisch voor uw organisatie. Prijswijzigingen, nieuwe of vervallen artikelen - u heeft er geen omkijken meer naar.

Niet aanwezig op Artikelbeheer.nl? Wellicht staat de data wel op een andere datapool. In Nederland kennen we onder andere 2BA naast Artikelbeheer.nl. Bestanden vanaf deze omgeving kunnen - als u geabonneerd bent op 2BA - met een druk op de knop worden ingelezen. 

Heeft u productgegevens nodig zoals ETIM-kenmerken? Naast Artikelbeheer.nl of 2BA kunnen ook bestanden van andere datapools worden geimporteerd. Denk hierbij aan ArgeNeueMedien in Duitsland of IGH in Zwitserland.

Wilt u data publiceren? Ook dit kan eenvoudig. Selecteer het verkoopassortiment, kies de gewenste taal en formaat, en druk op de knop. Standaard ondersteunen we in de Nederlandse versie publicaties op Artikelbeheer.nl en 2BA. 

 

Datapools

Compano heeft uitgebreide ervaring met datapools. Naast onze eigen datapool Artikelbeheer.nl met vele miljoenen artikelen en wekelijks meer dan een miljoen wijzigingen kennen we ook andere partijen. Zo importeert en exporteert Compano standaard met bijvoorbeeld 2BA, ArgeNeueMedien of IGH. Tevens kennen we verschillende import- en exportformaten (PAB, INSBOU, BMEcat, Datanorm) en koppelen we met bedrijven als Stabiplan en Mepcontent.

Met één druk op de knop kan vanuit Compano PIM geclassificeerde ETIM productdata naar verschillende datapools gepubliceerd worden: bijvoorbeeld Artikelbeheer.nl, 2BA, Arge Neue Medien, InstallData, DataSelect.ch, MEPcontent, BMECat.

"Samiko inkoopcondities gekoppeld aan Artikelbeheer.nl. Hierdoor beschikken onze ca.170 leden direct over de juiste prijzen in hun ERP"
- Jack Willemen, Samiko
Scroll naar boven