Blij met het snelle resultaat van publicatie op 2BA

Switchgear Zoetermeer

Contactpersoon

Alfons Pross – Managing Director

Vraagstuk

Hoe kan ik zo snel mogelijk data publiceren op de datapool van het 2BA?

Oplossing

PIM-Basis biedt alles wat nodig is om data te classificeren en aan te leveren bij het 2BA.

Het bedrijf

Switchgear BV biedt totaaloplossingen aan op het gebied van nokkenschakelaars en lastschakelaars in AC van 10A tot 6300A en in DC-gelijkspanningslastschakelaars tot 1500V. Het leveringsprogramma omvat de volgende merken: PCE Merz, Sälzer, PCE en Telergon. Als partner voor schakeloplossingen biedt het volledige en kwalitatieve programma AC en DC-schakelapparatuur in combinatie met eventuele hoogwaardige behuizingen. Hierdoor zijn eindeloze variaties mogelijk. Switchgear levert schakeloplossingen voor verschillende markten: Netwerkbedrijven, Energieopwekking, Industrie, On- en Offshore, ATEX en de rail infra.

Keuze snel gemaakt

“Eind april heb ik contact gezocht met Compano” vertelt Alfons. “De praktische benadering van Anita sprak mij erg aan. Ze maakte heel concreet wat we moesten doen met duidelijke voorbeelden. De offerte was erg duidelijk en zorgde ervoor dat ik vol vertrouwen voor PIM-Basis durfde te kiezen.”

Implementatie

“We hebben ervoor gekozen om geen koppelingen met het ERP tot stand te brengen omdat we PIM met een zo groot mogelijk verkoopassortiment willen vullen en ons ERP niet over de benodigde data beschikt. De handelsdata en de basis productdata hebben we handmatig verzameld en via een importsjabloon geïmporteerd. Vervolgens hebben we van alle producten afbeeldingen verzameld en via een bulk upload direct aan het juiste product in PIM gekoppeld. Dat ging absoluut vlot.”, vertelt Alfons enthousiast.

Blij met het snelle resultaat

“Door gebruik te maken van de ervaring van Compano en de uiterst praktische benadering waren wij in staat om binnen enkele weken de publicatie te realiseren. Als je bedenkt dat toen we starten ik geen enkele data beschikbaar had wat ik één, twee, drie even uit een systeem kon downloaden. Alle data is met de hand verzameld om PIM te vullen. Dit monnikenwerk hebben we zelf gedaan maar met de hulp en aanwijzingen van Anita konden we ons focussen op het vinden van de juiste informatie.”

Volgens stap

“Nu onze data online staat bij het 2BA gevuld conform de minimale eisen kunnen we met de groothandel in gesprek over ons assortiment. Daarnaast gaan we de data verder verrijken. De ETIM-klassen zijn al gevuld dus kunnen we nu aan de slag om direct in PIM de kenmerken te vullen. We zien ook dit traject vol vertrouwen tegemoet.” zegt Alfons.

“Van 0 tot 100 in 10 weken: Onze publicatie op
het 2BA was in no time gerealiseerd.”
Alfons Pross – Managing Director Switchgear
Scroll naar boven