Daan van der Plicht Itho daalderop PIM

Met Microsoft Dynamics AX als basis artikel- en productdata delen naar datapools, website en catalogi in binnen en buitenland.

Itho Daalderop

Contactpersoon

Daan van der Plicht

Vraagstuk

Met Microsoft Dynamics AX als basis artikel- en productdata delen naar datapools, website en catalogi in binnen en buitenland.

Oplossing

Het internationale PIM systeem is gekoppeld aan het ERP. Artikelwijzigingen komen automatisch door en binnen het PIM kan eenvoudig worden geclassificeerd. Centraal worden bijlagen (afbeeldingen, handeleidingen etc) toegevoegd en gedeeld met diverse publicatieplatformen. One single source of thruth!

Ihto Daalderop verenigt sinds 2011 twee werelden in één sterk bedrijf. Met vestigingen in Tiel, Schiedam en Sint-Niklaas (België) is Itho Daalderop een heel bekende internationale speler op de installatiemarkt. De wereld van Itho (opgericht in 1919) is die van de ventilatiesystemen, cv- en warmwaterapparatuur. Daalderop (opgericht in 1880) is sinds jaar en dag marktleider op het gebied van warmwaterapparatuur en leverancier van cv-ketels, innovatieve verwarmingsapparatuur en kokendwatertoepassingen.

Hoe krijg je nou de artikelen van twee bedrijven met die omvang efficiënt en betrouwbaar in één productendatabase? Daan van der Pligt, medewerker Informatie- en Communicatietechnologie, legt uit: "Itho werkt al vanaf 2005 met Compano samen voor een goede ontsluiting van de data. Toen Itho en Daalderop samengingen, was het al snel duidelijk dat de onderlinge producten elkaar goed aanvullen. Er waren bijna geen dubbelaars, zeg maar. Natuurlijk was het in het begin even puzzelen. De medewerkers van Compano hebben hun best gedaan alles voor elkaar te krijgen, en dat schept natuurlijk vertrouwen."

"Inmiddels werken we met 1 onderliggende SQL-database, via Dynamics AX van Microsoft. Met Visual Studio van Microsoft exporteren we de data naar het PIM-systeem van Compano. Veel velden vanuit onze database moeten voor een goede export exact overeenkomen met het PIM-systeem. Binnenkort hebben we het proces zodanig aangepast dat we rechtstreeks vanuit onze ERP kunnen exporteren naar Compano's PIM-systeem. Nog een voordeel: alle data is dan conform ETIM-normen verrijkt. De wereld ligt aan onze voeten: onze eigen nieuwe website kunnen we prima vullen en artikelbeheer.nl kan feilloos vertrouwen op onze data. En we hebben er nu ook België bij die kan profiteren van de standaardisering van onze data."

Tot slot geeft Daan van der Pligt hèt grote voordeel voor hem weer: "Alles in het PIM systeem van Compano betekent voor ons dat we geen allerhande applicaties nog in de lucht hoeven te houden, met updates en het nodige onderhoud."

"Onze binnen- en buitenlandse websites en catalogi tonen
rijke productdata uit het PIM systeem van Compano"
- Daan van der Plicht, IthoDaalderop
Daan van der Plicht Itho daalderop PIM
Scroll naar boven