Data publiceren gaat nu met een druk op de knop.

Magnum heating

Contactpersoon

Kees van den Berg – Supply Chain Manager en Lydia Burger – Data manager / Medewerker Verkoop Binnendienst

Vraagstuk

Omdat 2BA stopt met de support van Excel zochten wij een PIM-systeem, maar we hadden geen tijd voor weer een software-implementatie.

Oplossing

De cloud-oplossing van Compano en het laagdrempelige abonnement pasten ons daarom perfect. Implementatie ging heel snel, daar hebben we zelf geen omkijken naar gehad.

Het bedrijf

MAGNUM Heating is een zelfstandige Nederlandse producent van vloerverwarmingssystemen. Zij bieden naast een allround productprogramma op het gebied van Comfort en Safety ook alle mogelijkheden als het gaat om engineering, offerte uitwerking en support op locatie. Ze opereren al 25 jaar in de markt en doen continu investeringen in nieuwe, innovatieve producten. Producten van MAGNUM Heating worden uitsluitend geleverd via de technische groothandel.

Een moetje

“Doordat 2BA stopt met de support voor Excel-uploads, was de overgang naar PIM voor ons een moetje", aldus Kees van den Berg. Na een kostbare en tijdrovende ERP- en WMS-implementatie, zat Magnum in eerste instantie helemaal niet te wachten op weer een nieuwe software implementatie.

Perfecte oplossing

“De cloud-oplossing van Compano en het laagdrempelige abonnement paste ons daarom perfect'', volgens Kees. ''Maar vooral de persoonlijke manier van samenwerken en de ruime ervaring, met data en klanten in de bouw- en installatiebranche, maakten het verschil'', volgens een tevreden Lydia Burger. Compano spreekt duidelijk de taal van onze business en kunnen de oplossing goed vertalen naar onze situatie. ''Dat is heel wat anders dan bij een partij die bijvoorbeeld uit de retail komt”, aldus Kees. 

Geen omkijken naar

“Implementatie ging heel snel, daar hebben we zelf geen omkijken naar gehad'', zegt Lydia. De training was ook heel persoonlijk en concreet op onze situatie toegespitst. Het was natuurlijk even omschakelen vanuit de Excel-sheet naar PIM, maar dat was snel gedaan want de Excel-manier van werken is duidelijk herkenbaar in de tool.

''Het werken gaat nu veel gemakkelijker ; extra contact met de datapool en aanpassingen in de files zijn niet meer nodig'', aldus Lydia. Publiceren gaat nu met een druk op de knop.

Bijna belangrijker dan onze catalogus

Klanten en de buitendiensten vragen ook steeds eerder om de data van onze producten. Klanten zoeken er vaak zelf al naar online en ook steeds vroeger in het verkoopproces. ''Het is nu al bijna belangrijker dan onze papieren catalogus”, aldus Lydia.

Compano is wat ons betreft de beste PIM-partij voor ònze business.

De ruime ervaring met data
en klanten in de installatiebranche, maakten voor ons het verschil.
MAGNUM heating, Kees van den Berg en Lydia Burger
Scroll naar boven