Met een feed vanuit PIM onze webshop vullen

DRL

Contactpersoon

Fred Kemner – Manager DRL BV

Vraagstuk

Hoe kunnen we 15.000 producten publiceren naar een datapool én beschikbaar maken in het online SnelSelect programma?

Oplossing

Vanuit de Compano online PIM-software publiceert DRL niet alleen haar geclassificeerde productdata naar de datapool van 2BA maar gebruikt deze ook in haar eigen online tool SnelSelect.

Veel data

“Vanuit Compano PIM publiceren we nu met gemak zo’n 15.000 artikelen die eenvoudig en snel door de groothandel in hun ERP opgenomen kunnen worden”, aldus Fred Kemner, datamanager bij DRL. De vraag van DRL was als volgt: Ze wilden graag vanuit Compano PIM 15.000 producten kunnen publiceren naar een datapool én beschikbaar maken in het online SnelSelect programma op www.snelselect.nl, zodat hiermee meer dan 10 miljoen verschillende productconfiguraties kunnen worden gemaakt.

Niet meer apart data onderhouden in SnelSelect tool

“De classificatie en de productkenmerken die we in PIM aan de producten hebben toegevoegd, komen uitstekend van pas in onze SnelSelect-tool. Met een feed vanuit PIM voeden we www.snelselect.nl  waardoor onze klanten snel en gemakkelijk de juiste combinatie van producten kunnen selecteren, configureren en bestellen. Door informatie uit het PIM-systeem te gebruiken, is onze tool altijd actueel.”

Oplossingsgericht meedenken

“Compano leverde niet alleen een stukje software. De consultant dacht goed met ons mee en kwam met bruikbare adviezen om tot een perfecte oplossing te komen. Dat meedenken is voor DRL absoluut een meerwaarde geweest in de implementatie. Wij zijn vooral productgericht en dan is het fijn als iemand de vertaalslag kan maken naar het toepassen van de productdata voor zowel de publicatie naar de datapool als ook het gebruik in de SnelSelect-tool.”

Toekomst

“Het mooie is dat het gebruik van de data mee kan groeien met de databehoefte van het bedrijf. Zo sluit ik niet uit dat we in de toekomst ook de website live zullen voeden vanuit PIM. Hiermee kan het onderhouden van productinformatie in het CMS van de website geëlimineerd worden.”

“Efficiënt en effectief beheer van meer dan
10 miljoen productconfiguraties met PIM.”
- Fred Kemner, DRL BV
Scroll naar boven