Sneller en adequater informeren van de klanten vanuit PIM.

Vedotec B.V.

Contactpersoon

Daniël van der Stoep - Sales en Marketing Vedotec B.V.

Vraagstuk

Door de sterke groei van Vedotec en het assortiment ontstond de behoefte aan een nieuwe website en een webshop. Het sneller en adequater informeren van de klanten over producten en toepassingen stond hierbij centraal.

Oplossing

De implementatie van Product Informatie Management software (PIM), bracht de juiste oplossing. Door alle productdata en bijlagen centraal te registreren en naast ETIM-classificatie ook een eigen classificatie en structuur aan te brengen, wordt de website nu optimaal en continue van actuele informatie voorzien.

Het bedrijf

Vedotec is dé leverancier van systeemonafhankelijke componenten voor de Gebouwautomatisering, Industriële Automatisering, Meet- & Regeltechniek en Elektrotechniek. Bij hen kunt u terecht voor producten van heel veel verschillende merken. Zij zijn de uitgever van De Dikke Blauwe catalogus, die er sinds kort een 'Waterzijdige' editie bij heeft.

Verrijken productdata

In 2018 is er gestart met de ontwikkeling van de nieuwe website. “Het was voor ons belangrijk om een gebruikersvriendelijke website met een sterke zoekfunctie te ontwikkelen” vertelt Daniël van der Stoep. “Onze producten zijn zeer technisch en hebben veel kenmerken waarop de klant zoekt. Naast ETIM-classificatie, wat overigens soms zelfs over compleet is, hebben wij een sterke eigen inbreng toegevoegd middels vrije velden, artikelgroepen en een uitgebreide product-boomstructuur. Daarnaast hebben we direct alle afbeeldingen, handleidingen en datasheets toegevoegd. Alles is er opgericht geweest het zoeken en selecteren voor de klant zo handig mogelijk te maken. Uit de klantreacties is duidelijk merkbaar dat we daarin geslaagd zijn”, aldus een tevreden Daniël van der Stoep.

Handig delen van data

“Wat we als prettig ervaren is dat we nu in PIM kunnen aangeven waar onze productdata naar toe gepubliceerd mag worden. Door een ‘vinkje’ geven we mee of het naar de website, webshop en/of naar de datapool gepubliceerd mag worden. Hierdoor hoeven we het CMS van de website en de Excel Datasheets van 2BA niet meer handmatig te onderhouden en publiceren we tevens met een druk op de knop naar Artikelbeheer.nl. Dat scheelt tijd en vermindert fouten.”

Webshop

Inmiddels kan op de website ook een order template aangemaakt worden. Wanneer de klant veel soortgelijke projecten heeft, kunnen zij de gebruikte producten aanmaken als een template. Het bestellen gaat op deze manier veel sneller! Ook de webshop wordt met product- en artikeldata uit PIM gevoed.

Implementatie

“PIM is voor ons een opluchting”, vervolgt Daniël. Doordat we nu centraal één bron hebben, is het gemakkelijker om continue de data nog verder te verbeteren en te optimaliseren. We hebben een goed overzicht van hoe de data erbij staat.” “De samenwerking met de consultant was uitstekend te noemen”, vervolgt hij. “Er werd volop meegedacht om het zo goed mogelijk in te richten en ook de uiteindelijke koppeling naar de website en het samenwerken met webbouwer Sana verliep probleemloos. De software moet je even leren kennen, maar met behulp van de prima handleidingen en Excel bijwerken, kent de applicatie inmiddels geen geheimen meer voor mij.”

De software moet je even leren kennen
maar kent inmiddels geen geheimen meer voor mij.
Vedotec, Daniël van der Stoep
Scroll naar boven