Bergschenhoek R-vent Groep over Compano PIM

Vindbaarheid producten R-Vent Group digitaal vergroten

R-Vent Group

Contactpersoon

Bram van Luin en Ørjan Kooijman

Vraagstuk

Vindbaarheid producten R-Vent Group digitaal vergroten

Oplossing

Alle groepsbedrijven beheren hun data centraal in Compano PIM. Data wordt efficiënt via verschillende assortimenten per merk of bedrijf gedeeld naar de markt.

De R-Vent Group is als lucht- en ventilatie divisie onderdeel van de Bergschenhoek Groep, een familie bedrijf met een lange traditie. Lucht, Rook en Water kenmerken de business van de groep. In bijna 100 jaar is bedrijf uitgegroeid tot een internationale onderneming op het gebied van ventilatie- en luchtbehandelingssystemen, rookgasafvoer- en waterbeheersingssystemen en civiele techniek. Tot de lucht- en ventilatiedivisie R-Vent Goup behoort het eigen merk R-Vent en een aantal bedrijven waaronder o.a. Bergschenhoek Luchtcomfort , Spiraliet, R-Vent Natuurlijke ventilatie en Vespi (deelneming). De R-Vent Group wil graag vanuit één systeem efficiënt artikeldata delen naar haar klanten in de ventilatiebranche. Vanuit de marketingvisie heeft de R-Vent Group meerdere bedrijven en klantgroepen die op informatie op maat wil ontvangen.

Alle groepsmaatschappijen in één centrale PIM beschikbaar

Manager Engineering en R&D, Bram van Luin, is erg gecharmeerd van Compano’s PIM. De doelstelling om de vindbaarheid van de producten online te vergroten was de belangrijkste reden om met een PIM aan de slag te gaan. “Compano helpt ons eenvoudig, snel en flexibel de data samen te brengen, te verrijken en te publiceren naar verschillende datapools.” vertelt van Luin. “Ook de persoonlijke begeleiding om het proces van opstart tot aan publicatie te begeleiden vanuit Compano is perfect. De lijntjes zijn kort, daar hou ik van. Daarnaast zijn er handige mogelijkheden om data van toeleveranciers te importeren en gemakkelijk te verrijken.”

Publicatie content naar alle brandwebsites eenvoudig

Marketing collega Ørjan Kooijman haakt daarbij aan: “We kunnen binnenkort vanuit één centraal PIM-systeem onze productdata publiceren naar onze verschillende brand- en bedrijfswebsites. Voor de webshop voor Bergschenhoek Luchtcomfort doen we dat nu al. Compano PIM maakt het ons gemakkelijk om doelgroep- en/of merkgericht onze producten te communiceren. Erg efficiënt voor al onze verkooporganisaties.

PIM groeit mee met ambities onderneming

Voor de toekomst kijkt van Luin al naar ETIM MC. Intern zijn processen aangepast en worden de nieuwe producten al in de ontwerpfase van de technische maatvoeringen in de tekeningen voorzien om aansluiting op MC te hebben. Verder staat op zijn wensenlijst om internationaal een koppeling met Magicad en PIM te maken.

“Compano is erg flexibel en helpt mij de verschillende land specifieke wensen in te vullen, waaronder nu ook de mogelijkheid tot publicatie in België bij InstallData met één druk op de knop.” “Gemak en meedenken maakt Compano voor R-Vent Group de juiste partner.” aldus van Luin.

“Gemak en meedenken maakt Compano
voor R-Vent Group de juiste partner.”
- Bram van Luin, R-Vent Group
Bergschenhoek R-vent Groep over Compano PIM
Scroll naar boven