Klanten ontzorgen door perfecte geclassificeerde data aan te leveren en rechtstreeks bestellingen vanuit het eigen ERP plaatsen in het Hilti ERP (SAP)

Hilti

Contactpersoon

Danny Borneman

Vraagstuk

Klanten ontzorgen door perfecte data aan te leveren en bestellingen via EDI in ERP (SAP) ontvangen?

Oplossing

Door een combinatie van PIM, Artikelbeheer.nl en Art-Select (EDI) beschikken klanten over 100% actuele artikeldata, kan men zoeken op ETIM kenmerken en kan vanuit het eigen ERP direct bij Hilti besteld worden. Hierbij zorgt Compano voor de vertaling van de diverse standaarden (INSBOU, ICF, IDocs).

Hilti is wereldwijd marktleider als toeleverancier voor de bouw. Het familiebedrijf, met inmiddels meer dan 23.000 medewerkers in 120 landen, ontwerpt en produceert geavanceerde apparaten, software en diensten voor de professionele bouwsector. In eigen winkels—de Hilti Stores—en via Hilti Online, verkoopt Hilti zijn producten direct aan de eindgebruiker. Het uitwisselen van de juiste product- en artikelinformatie is daarbij essentieel. Danny Borneman, Product Manager Online en E-Business bij Hilti Nederland, legt uit: “We waren op zoek naar een oplossing om klanten makkelijker rechtstreeks bij Hilti te laten bestellen en vonden deze bij Compano.

Hilti is een groot bedrijf waar door de verschillende processen veel informatie wordt geproduceerd. Om al deze informatie te verwerken, gebruiken we SAP. Het was wel mogelijk om informatie uit SAP met onze klanten te communiceren, alleen moest voor élke geautomatiseerde verbinding opnieuw geprogrammeerd worden en dat kostte tijd en geld. Dankzij Compano hebben we nu één oplossing die de koppeling tussen alle systemen verzorgt. Klanten profiteren hiervan doordat ze, heel eenvoudig, via Art-Select onze artikelen kiezen en bestellen in hun eigen ERP-software. Art-Connect zorgt er vervolgens voor dat de bestellingen omgezet worden naar een format dat ons SAP-systeem kan inlezen. Deze geautomatiseerde verbindingen werken zo eenvoudig dat we, bij wijze van spreken, binnen 10 minuten een nieuwe klant kunnen aansluiten.”

Een ander voordeel voor Hilti is dat het PIM-systeem van Compano de productdata uit SAP geschikt maakt voor de internationale ETIM-standaard. Mondiaal werkt Hilti met één database waarin alle productdata geclassificeerd zijn volgens de Duitse BMEcat-standaard. Deze data is hierdoor niet geschikt voor, bijvoorbeeld, de Nederlandse markt. Door tussenkomst van de PIM-software van Compano kan Hilti nu veel makkelijker internationaal gestandaardiseerde data leveren voor, onder andere, Artikelbeheer.nl en 2BA. Borneman: “Het Compano-systeem biedt ons het voordeel dat we naar meerdere classificatie-formaten kunnen exporteren. Ook voor Building Information Modeling zien we goede mogelijkheden. We zijn nog aan het inventariseren, maar BIM-Select van Compano zou ons in staat stellen om artikeldata ook direct te verwerken in digitale bouwprojecten.”

De eenvoud van de software-oplossing en de snelle manier van implementeren waren voor Hilti doorslaggevend bij de keuze voor Compano, maar ook de winst op het gebied van klanttevredenheid was een belangrijke factor. “Hilti wil zijn klanten graag ontzorgen. De software van Compano maakt het niet alleen makkelijk om klanten snel te laten bestellen, maar we werken nu ook samen aan een universele oplossing voor facturatie via XML. Het bestelproces verloopt dan volledig geautomatiseerd, wat het voor ons en voor onze klanten een stuk efficiënter maakt. Het gemak waarmee we dankzij Compano onze dienstverlening kunnen uitbreiden zorgt ervoor dat we heel tevreden zijn over onze keuze,” vertelt Borneman. “Hilti gelooft in een unieke aanpak waarbij productinnovatie, kwaliteit en aandacht voor de klant voorop staan. Ik denk dat de software-oplossing van Compano bijdraagt aan onze bedrijfsfilosofie.”

Compano Online Software

De online software van Compano helpt vele klanten al jaren om op professionele en onderscheidende wijze productdata te beheren, te publiceren en te delen, met als voordelen:

  • Altijd actuele productdata
  • Uniforme data over alle verkoopkanalen
  • Kortere time-to-market
  • Eenvoudig te koppelen met diverse ERP-systemen
  • Goed geïnformeerde en daardoor tevreden klanten
  • Bestelgemak via Art-Select en Art-Connect
  • Meer omzet

Meer informatie

Hilti Nederland: www.hilti.nl

"Compano biedt ons het voordeel dat we naar
meerdere classificatie-formaten kunnen exporteren"
- Danny Borneman, Hilti
Scroll naar boven