Verschillende formaten bestanden van leveranciers omzetten naar één kwalitatief hoogwaardig bestand voor distributie via 2BA.

Miasin

Contactpersoon

Reinier Kok

Vraagstuk

Verschillende formaten bestanden van leveranciers omzetten naar één bestand voor de datapools?

Oplossing

Het PIM systeem van Compano kan verschillende formaten (eigen, ETIM, BMECat) verwerken. Kwaliteitsrapportages geven inzicht in de de data en met een druk op de knop staat deze op 2BA.

Onlangs hielp Compano elektrotechnisch distributeur Miasin met het snel kunnen aanleveren van productdata bij een datapool. Directeur Reinier Kok legt uit waar Miasin voor staat en waarom hij koos voor Compano.

Wie is Miasin?

“Miasin is distributeur van installatiematerialen en gereedschappen voor de elektrotechnische branche. Miasin betekent – letterlijk – samen. De mensen achter Miasin hebben jarenlange ervaring in de elektrotechnische branche en samen hebben wij de ambitie om het beter en anders te doen. Door goed te luisteren en door te investeren in partnership, efficiency, kennisoverdracht en kwaliteit willen we ons doel bereiken: het werk van installateurs makkelijker en innovatiever te maken. Om dat te realiseren werken we samen met groothandels, leveranciers en met eindgebruikers. Belangrijk daarbij is dat wij ervoor zorgen dat alle productdata zo makkelijk mogelijk voor iedereen beschikbaar is.”

Wat was de situatie waar u een oplossing voor zocht?

“Miasin is een beginnend bedrijf en dan is niets zo belangrijk dan je productdata zo snel mogelijk op orde te hebben om uiteindelijk ook verkoop te kunnen realiseren. Je krijgt van verschillende fabrikanten verschillende databestanden aangeleverd en zelf wil je ook nog data toevoegen. Het was een heel karwei om dit allemaal te verwerken tot één, compleet "moederbestand" dat je kunt publiceren. Daarbij moest een deel van de data van het Duits naar het Nederlands vertaald worden en van het BMECat formaat naar ETIM.”

Waarom heeft u gekozen voor Compano?

“Wij zijn een bedrijf in de elektrotechnische branche en daar is ETIM de standaard, bovendien wilden we graag publiceren bij een online datapool, zoals 2BA. Dan moet je dus een brug slaan tussen de database van 2BA en je eigen data, en daar heb je goede PIM-software voor nodig. Er zijn verschillende oplossingen, maar ik heb gekeken naar een aanbieder die begrijpt wat er allemaal bij komt kijken als je een beginnend bedrijf bent. Bij Compano vielen de klantgerichtheid, de hands-on mentaliteit en het meehelpen zoeken naar een oplossing op. Die houding gaf meteen een hele goede klik en het gevoel van partnerschap, wat natuurlijk goed past bij onze filosofie.”
“Wat mij bij Compano ook aansprak was de flexibele vorm waarin zij hun PIM-systeem aanbieden. Je betaalt niet in één keer een groot bedrag voor het gebruik van de software, maar je neemt gewoon een aantrekkelijk maandabonnement zonder dat er beknibbeld wordt op allerlei functionaliteiten; dat is een duidelijk onderscheid met de concurrenten.”

Bent u tevreden over de oplossing van Compano? 

“Ik ben heel content met de manier waarop Compano ons heeft kunnen helpen met het snel verwerken van de productdata. In plaats van het ons zelf te laten uitzoeken zijn ze – heel pragmatisch – samen met ons aan de slag gegaan met de eerste import van data zodat er in elk geval een goede basis was. Hierdoor konden we onze topmerken GGK en HPX snel laten opnemen in het assortiment van onze partner Technische Unie en direct publiceren op 2BA.”

"Wat mij aansprak was de flexibele vorm
waarin Compano hun PIM-systeem aanbiedt"
- Reinier Kok, Miasin
Scroll naar boven