Nieuwsberichten, testimonials en blogs van Compano

Nieuws

BTW verhoging van 6 naar 9%

De btw-verhoging is op Prinsjesdag 2018 in het Belastingplan 2019 gepresenteerd. De Eerste en Tweede Kamer moeten er zich nog over uitspreken, maar er wordt verondersteld dat het voorstel het wel zal halen, mede omdat er ook lastenverlichtingen voor het bedrijfsleven tegenover staan.

De Rijksoverheid waarschuwt ondernemers er nu al voor om met deze tariefswijziging op 1 januari 2019 rekening te houden. Het nieuwe tarief heeft impact op de administratie, de prijzen van goederen en diensten en op de facturatie en btw-aangifte bij de jaarovergang.

Zo moeten offertes die in 2018 worden gemaakt voor goederen of diensten die 2019 worden geleverd, uitgaan van een btw-tarief van 9%. Om de administratielast te verlichten, heeft de regering een uitzondering gemaakt voor het geval een prestatie in 2019 plaatsvindt, maar de betaling daarvoor in 2018 wordt voldaan. Daarvoor geldt het 6%-tarief. Pas voor betalingen vanaf 1 januari 2019 geldt het 9%-tarief.

Lees meer
Nieuws
Nieuws

Econosto heet voortaan ERIKS

Vanaf 1 december 2018 zal Econosto Nederland B.V. haar naam wijzigen in ERIKS B.V.. Naast een nieuwe naam verandert er niets in de huidige samenwerking.

Binnen Artikelbeheer.nl worden de Econosto en Eriks producten per 1 december aangeboden onder de leverancier Eriks B.V..

Lees meer

A.O. Smith Water Products Company levert aan op Artikelbeheer.nl

A.O. Smith Water Products Company B.V. is een Nederlandse fabrikant en leverancier van boilers en andere warmwaterapparatuur voor industriële en huishoudelijke toepassingen. De dochteronderneming van A.O. Smith Corporation en is sinds 1972 als Europees hoofdkantoor gevestigd te Veldhoven.

Lees meer
Nieuws
Nieuws

Groothandels Geurts-Janssen Habraken en Van Walraven gaan in Schijndel en Venlo samen verder als Habraken Van Walraven.

De overname van Geurts-Janssen Habraken biedt Van Walraven, met het hoofdkantoor en distributie centrum in Mijdrecht, een mooie uitbreiding in het aantal voorraadhoudende vestigingen dat hiermee stijgt naar twaalf. De werkgelegenheid bij Geurts-Janssen Habraken blijft door de overname gewaarborgd.

Door het combineren van de specialistische kennis en het brede aanbod in verwarming van Geurts-Janssen Habraken met Van Walraven’s aanbod in woning- en utiliteitsbouw-, GWW-, installatietechniek- en industrie artikelen, kunnen beide familiebedrijven hun klanten nog beter bedienen.

Lees meer

MDM: Contractbeheer, inkoopcondities en altijd actuele artikeldata

De beste data voor groothandelaren en (leden van) inkooporganisaties

Excellente data als basis voor jouw dienstverlening
Groothandelaren en inkoopverenigingen dienen veel leveranciers te beheren. Uiteraard artikelbestanden met technische kenmerken en afbeeldingen, maar ook inkoopcontracten en -condities behoren tot het werkveld van datamanagement. Het uiteindelijke doel is het voorzien in een assortiment met actuele informatie voor ERP, website of andere publicatiebestemmingen. Excellente data als basis voor het succes van de onderneming.

Lees meer
Nieuws
"De samenwerking is heel direct, we hebben korte lijnen.
Meedenken is een sterke kant! Dat ervaar ik als heel positief."
- Dennis van den Pol, Salesmanager bij Oventrop
Scroll naar boven