Nieuwsberichten, testimonials en blogs van Compano

Nieuws

Wijziging eenheden artikelgegevens Van Egmond Groep op 1 januari 2019

Op 1 januari 2019 zal er een wijziging worden doorgevoerd in de artikelgegevens van Van Egmond Groep. Artikelen die zij nu per meter verkopen zullen vanaf dan per stuk verkocht gaan worden. Denk hierbij aan kabelproducten, maar ook aan artikelen als wandgoot en installatiebuis. Graag informeren wij u over deze overgang die gevolgen heeft voor bestellingen die u bij Van Egmond Groep plaatst na de aankomende jaarwisseling.

Vanaf begin volgend jaar zullen alle artikelen per stuks verkocht gaan worden. Dit betekent bijvoorbeeld dat wanneer u nu 100 meter installatiebuis koopt, u volgend jaar 25 stuks moet bestellen om hetzelfde aantal te ontvangen, omdat deze vier meter lang zijn. Kabelproducten zullen dan verkocht worden per doos, ring of haspel in plaats van per meter. Enkel kabelproducten die nu per meter verkocht worden (de zogenaamd kniplengtes) blijven aangeduid worden per meter.

Lees meer
Nieuws
Nieuws Compano PIM nu ook inches naast metrisch

Amerikaans metrische stelsel geïntegreerd

Sinds kort kan in de PIM-software van Compano naast het metrieke ook het Brits-Amerikaanse maatsysteem gebruikt worden. Vanuit één PIM meerdere eenheden en systemen voor maatvoering gebruiken is geweldig voor die bedrijven die wereldwijd acteren!

 

Lees meer

BTW verhoging van 6 naar 9%

De btw-verhoging is op Prinsjesdag 2018 in het Belastingplan 2019 gepresenteerd. De Eerste en Tweede Kamer moeten er zich nog over uitspreken, maar er wordt verondersteld dat het voorstel het wel zal halen, mede omdat er ook lastenverlichtingen voor het bedrijfsleven tegenover staan.

De Rijksoverheid waarschuwt ondernemers er nu al voor om met deze tariefswijziging op 1 januari 2019 rekening te houden. Het nieuwe tarief heeft impact op de administratie, de prijzen van goederen en diensten en op de facturatie en btw-aangifte bij de jaarovergang.

Zo moeten offertes die in 2018 worden gemaakt voor goederen of diensten die 2019 worden geleverd, uitgaan van een btw-tarief van 9%. Om de administratielast te verlichten, heeft de regering een uitzondering gemaakt voor het geval een prestatie in 2019 plaatsvindt, maar de betaling daarvoor in 2018 wordt voldaan. Daarvoor geldt het 6%-tarief. Pas voor betalingen vanaf 1 januari 2019 geldt het 9%-tarief.

Lees meer
Nieuws
Nieuws

Econosto heet voortaan ERIKS

Vanaf 1 december 2018 zal Econosto Nederland B.V. haar naam wijzigen in ERIKS B.V.. Naast een nieuwe naam verandert er niets in de huidige samenwerking.

Binnen Artikelbeheer.nl worden de Econosto en Eriks producten per 1 december aangeboden onder de leverancier Eriks B.V..

Lees meer

A.O. Smith Water Products Company levert aan op Artikelbeheer.nl

A.O. Smith Water Products Company B.V. is een Nederlandse fabrikant en leverancier van boilers en andere warmwaterapparatuur voor industriële en huishoudelijke toepassingen. De dochteronderneming van A.O. Smith Corporation en is sinds 1972 als Europees hoofdkantoor gevestigd te Veldhoven.

Lees meer
Nieuws
"De samenwerking is heel direct, we hebben korte lijnen.
Meedenken is een sterke kant! Dat ervaar ik als heel positief."
- Dennis van den Pol, Salesmanager bij Oventrop
Scroll naar boven