Nieuwsberichten, testimonials en blogs van Compano

MDM: Contractbeheer, inkoopcondities en altijd actuele artikeldata

MDM: Contractbeheer, inkoopcondities en altijd actuele artikeldata

De beste data voor groothandelaren en (leden van) inkooporganisaties

Excellente data als basis voor jouw dienstverlening
Groothandelaren en inkoopverenigingen dienen veel leveranciers te beheren. Uiteraard artikelbestanden met technische kenmerken en afbeeldingen, maar ook inkoopcontracten en -condities behoren tot het werkveld van datamanagement. Het uiteindelijke doel is het voorzien in een assortiment met actuele informatie voor ERP, website of andere publicatiebestemmingen. Excellente data als basis voor het succes van de onderneming.

Organiseer de dataflow

Binnen een bedrijf zijn er veelal verschillende afdelingen bezig met een gedeelte van het proces. Inkopers (categoriemanagers) onderhandelen de inkoopcondities. Productmanagers zijn inhoudelijk vaak verantwoordelijke en datamanagers zorgen voor het importeren en distribueren van de data. Hoe zorg je ervoor dat dit proces efficiënt en effectief verloopt? Door de dataflow binnen de organisatie te organiseren: zowel in processen als in software.

Compano heeft veel ervaring op dit vlak. Met kennis en software ondersteunen wij diverse organisaties. Hoewel elke organisatie uniek is, wordt vaak de volgende inrichting gekozen:

  • Inkoopcontracten: per leverancier wordt een inkoopcontract vastgelegd met daarin de inkoopcondities (prijzen, bonussen, betalingscondities etc). Tevens kunnen andere afspraken vast worden gelegd (contactpersonen, bijlagen als pdf en gespreksnotities). Dankzij de mogelijkheid om contracten te vergelijken en analyseren, is er op artikelniveau snel inzicht op prijsveranderingen.
  • Artikelbestanden: binnen de applicatie kunnen leveranciers van Artikelbeheer.nl worden geselecteerd of kunnen eenvoudig bestanden van andere bronnen (2BA, IB, EZbase) worden ingelezen. Rapportages geven duidelijk inzicht in de veranderingen die plaatsvinden. Naast artikelinformatie zoals prijzen, eenheden en levertijden kunnen ook direct (ETIM) kenmerken en bijlagen (foto, video) worden ingelezen.
  • Data verbeteren? Met de ingebouwde PIM functionaliteiten is het eenvoudig om data te verbeteren. Classificeren, extra kenmerken of bijlagen zoals foto en video kunnen gemakkelijk toegevoegd. Kwaliteitsrapportages ondersteunen dit proces.
  • Vanuit de potentieel miljoenen inkoopartikelen wordt een (kleiner) assortiment samengesteld voor verkoop. Dit assortiment, eventueel voorzien van eigen informatie (artikelnummer, omschrijving, prijs etc.) wordt aangeboden aan ERP, websites en andere publicatiebestemmingen.

Slimme software: meer omzet, minder kosten

Miljoenen artikelen professioneel importen, beheren en distribueren vraagt om een goede visie van de onderneming. Lees hier hoe bijvoorbeeld INKA of Colink hun data optimaal managen. Bent u toe aan de volgende stap in datamanagement? Contacteer Compano en maak ook gebruik van de slimme software en kennis om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Betere data zorgt voor tevreden klanten: meer omzet en minder kosten.

Meer weten over MDM en wat Compano voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Jurgen Immink.

Scroll naar boven