rensa willem siebelink MDM

Hoe kan Rensa honderdduizenden artikelen voorzien van actuele ETIM kenmerken?

Rensa

Contactpersoon

Willem Siebelink

Vraagstuk

Hoe kan Rensa honderdduizenden artikelen voorzien van actuele ETIM-kenmerken?

Oplossing

Door het inzetten van MDM als beheeromgeving. Zo kan Rensa zijn assortimenten beheren en zijn artikelen koppelen aan de producten van fabrikanten. Uiteraard voorzien van dynamische ETIM-informatie.

Al tien jaar pakt Rensa in de Doetinchemse vestiging het databeheer van de artikelen slim en professioneel aan. Toen menig andere organisatie zich nog een beeld moest vormen van deze nieuwe ICT-ontwikkeling, was Willem Siebelink druk bezig zich hierin te specialiseren.

"Rond 2000 kwam Rensa met zijn ICT-ontwikkelingen in een stroomversnelling. Zo’n 7 jaar daarna zijn we ons intensief bezig gaan houden met databeheer. Het werd een specialisme, dat we al een tijdje deden maar we hadden voor 2007 geen zelfstandige afdeling om hierin onderscheidend te worden. Al vanaf het begin van onze afdeling was Compano erbij betrokken. Mijn voorgangers hadden al veel andere softwareoplossingen gezien en schaften de Compano-software aan vanwege de goede prijs-prestatie verhouding van het product."

De poort van binnen naar buiten en vice versa

"Veel collega’s van databeheer werken dagelijks met masterdatamanagement in Compano Online Software. Deze software is bij Rensa dé beheeromgeving. We gebruiken de software onder andere voor het beheer van de ETIM-classificaties en de communicatie met 2ba. Onze keuze voor 2ba is ingegeven door ons lidmaatschap bij de TGF, inmiddels FEDET, waar wij als groothandel met anderen in verenigd zijn. 

De software van Compano vormt voor ons de datapoort van binnen naar buiten en andersom. Deze vormt een heel belangrijke schakel binnen onze bedrijfsprocessen."

Zonder Compano niets?

"Zonder Compano Online Software zou onze e-business er heel anders uitzien. Zo is alle ETIM-gerelateerde data voor onze webshop Rensanet afkomstig van Compano. Ons ERP-pakket vult de data uit Compano aan met actuele zaken als o.a. de voorraadhoogte. Importeren en exporteren van data van en naar Compano Online Software gaat via elk door ons gewenst formaat. "
"Jurgen Immink, de commerciële directeur van Compano, is onze naaste collega geweest. We spreken daarom elkaars taal, zeg maar. Als ik iets uitleg, bijvoorbeeld over onze visie op masterdatamanagement, dan weet Jurgen dat snel in de context van Compano te vertalen. En andersom werkt dat ook zo."

Prima samenwerking tussen Rensa en Compano

"We zijn uitermate tevreden over de samenwerking. Als er probleempjes zijn, dan is er altijd een deskundige van Compano beschikbaar. En zaken worden binnen afzienbare tijd opgelost. Soms zijn de kwesties urgent, soms wat minder urgent. We merken daarbij dat Compano hoe dan ook altijd snel en accuraat handelt. De Support-afdeling is uitermate flexibel. We hebben altijd korte lijntjes, en de medewerkers daar kunnen heel snel schakelen. En dat is prettig!"

Wat brengt de toekomst bij Rensa?

"Belangrijk bij de Compano-softwareontwikkeling is om alle ontwikkelingen rondom ETIM nadrukkelijk te volgen. Dat gaat naar een ETIM-plus-status toe, er komt steeds meer bij kijken. Denk daarbij aan de snelle opkomst van BIM (Building Information Model). Wij hebben software nodig die dynamisch ETIM ondersteunt en blijft ondersteunen. Als we deze ontwikkelingen niet volgen, kunnen we onze klanten niet meer van de nieuwste informatie voorzien. Compano directeur Henk Koops heeft een ontwikkeltraject ingezet, waar wij ons als Rensa prima in kunnen vinden."

"Compano is als één van de weinige softwareaanbieders aan de frontlinie van de nieuwste ontwikkelingen te vinden. Dat doet Compano in onze ogen heel goed. Wij zijn op het gebied van ETIM-ontwikkelingen dus altijd up-to-date, dankzij Compano."

De naam Rensa staat voor Rijwielen, Elektra, Naaimachines, Sanitair en Aanverwante artikelen. Het bedrijf startte in 1953 en is uitgegroeid tot één van de grotere aanbieders / groothandels op de Nederlandse markt van producten op het gebied van verwarming en ventilatie. Willem Siebelink is bijna 40 jaar geleden begonnen als administratief medewerker, op dit moment is hij hoofd Databeheer.

"Rensa werkt snel, flexibel en is altijd
up-to-date dankzij Compano"
- Willem Siebelink, Hoofd Databeheer bij Rensa
rensa willem siebelink MDM
Scroll naar boven