Hoe kan een marketing- en inkoopvereniging in de installatiebranche ruim 200 leden voorzien van actuele artikeldata en inkoopcondities?

Abel Inkoop

Contactpersoon

John van Abel Inkoop

Vraagstuk

Deze marketing- en inkoopvereniging voorziet >200 leden van actuele artikeldata en prijzen.

Oplossing

Binnen MDM worden leveranciersbestanden automatisch ingelezen vanuit Artikelbeheer.nl. Indien gewenst kunnen ook leveranciersbestanden worden ingelezen van bedrijven die niet op Artikelbeheer.nl staan. Door ook centraal de inkoopcondities in te lezen, beschikken leden altijd over actuele data en kunnen ze direct online de inkoopprijzen vergelijken.

Abel Inkoop (tot voor kort opererend onder de overkoepelende naam GasNed) werkt al lang met de software oplossingen van Compano. John is betrokken bij de inkoop tak van de organisatie. Hij is zeer te spreken over de samenwerking met Compano, die al in 2007 begon. "Vooral het contact met Compano Support ervaren wij als bijzonder prettig."

De nieuwe naam verenigt

"In onze organisatie kennen we Abel Service en Abel Inkoop. Dat zijn twee sterk verschillende organisaties die als één organisatie voor de klanten naar buiten treden als Abel Installatie. We doen inmiddels zo veel: niet alleen de inkoop die ik met mijn directe collega’s verzorg, Abel Installatie is ook het marketingbureau voor de klanten, we bieden diensten voor de servicecontracten-administratie, we werken hard aan concepten als "besparen" of "duurzaam wonen"."
Compano zorgt bij Abel Inkoop proactief voor de software met accurate artikeldata en conditiebestanden, ook bij de nieuwe portal die per 1 april 2017 van start is gegaan.

Zeer tevreden over de software en support

"Waarom we zo tevreden zijn over de software van Compano? Nou, het doet wat het moet doen, en dat doet de software snel en doeltreffend. Toevallig hebben we op dit moment een kleine hobbel op de weg maar we zijn zeer tevreden over de snelheid en doeltreffendheid waarmee Compano ook dit oppakt. En de manier waarop ze dat doen is tekenend voor Compano. Zij begrijpen dat wij weer moeten presteren naar ónze klanten."
"Sowieso zijn wij te spreken over Compano Support. Zij weten waarmee wij bezig zijn en waarmee we kampen. Ze helpen graag, en ze gaan net dat stapje verder dan we verwachten. Dat is toch het beste compliment dat we kunnen geven aan een serviceorganisatie als Compano: de support is optimaal. En af en toe hebben we een relativerend grapje naar elkaar toe, dat waarderen we wel."
"De professionele groei van Abel Installatie en van Compano gaan de laatste jaren mooi gelijk op. Dat is een goede ontwikkeling."

Websitediensten en een routineklus

Compano werkt mee aan enkele websitediensten van Abel Installatie: John: "Natuurlijk ArtSelect, maar ook het bestellen en het vergelijken van prijzen zijn mede dankzij Compano piekfijn in orde voor onze klanten. Compano zorgt voor actuele artikeldata en het integreren van de conditiebestanden. Sommige klanten van ons gebruiken de software van Compano rechtstreeks, via de portal, anderen importeren de gegevens naar het eigen ERP-systeem zoals Syntess of Gilde. Elke maand hebben we contact over onze routineklus: het inlezen van meer dan tien conditiebestanden. Dat inlezen geschiedt op verschillende (detail-)niveaus, en ondanks de complexiteit daarvan gaat dat eigenlijk altijd goed. Mogelijke hickups in het inlezen zijn snel en doeltreffend opgelost, ook dat is een sterk punt van Compano."

Alle data direct en webbased klaar met Compano

"Voordeel voor onze klanten is dat alle data voor hen altijd up to date is. Geen ingewikkelde downloads meer met het inlezen van de condities. Met de software van Compano staat alles direct webbased klaar. Correct en betrouwbaar. Zo kunnen onze klanten het winkelmateriaal bij elkaar klikken en artikelen en leveranciers vergelijken en uitwisselen."

Ambitie met Compano

"Wij zien graag ontwikkelingen die de interface van onze portal optimaliseren. We ambiëren daarom een nog sterkere integratie van de Compano-software in de portal van Abel Installatie. Dan hebben we een compleet passend concept."
"Maar bovenaan staat een goed werkende samenwerking met Compano en wat dat betreft zijn we zeer tevreden."

"Het doet wat het moet doen,
en dat doet de software snel en doeltreffend"
- John, Abel Inkoop
Scroll naar boven