Ruim 20 grote professionele installatiebedrijven digitaal ontzorgen op het gebied van inkoopcondities, artikeldata, bestellingen en facturatie.

Inka

Contactpersoon

Elvira Nolle

Vraagstuk

20 grote installatiebedrijven ontzorgen v.w.b. inkoopcondities, artikeldata, bestellingen en facturen?

Oplossing

Binnen MDM wordt alles centraal geregistreerd. Assortimenten komen direct van Artikelbeheer.nl. De condities van de groothandelaren zijn ingelezen en leden ontvangen netto geprijsde artikelen. Bonussen zijn centraal geregistreerd en dankzij 1 koppeling verlopen orders, bevestigingen en facturen automatisch tussen de leden en de leveranciers.

Inka in Gorinchem verzorgt voor zo’n 20 middelgrote installatiebedrijven de inkoop van producten voor verwarmings-, beveiligings-, elektro-, klimaat- en regeltechniek, en voor sanitair. Deze bedrijven hebben een bepaald inkoopvolume waardoor eendrachtig optreden de moeite waard is voor scherpe prijzen en goede condities. Elvira Nolle, coördinator automatisering: "Inka wil aansluiten bij de kritische processen van de vennoten, wij zijn en blijven een inkoopvereniging. We hebben iedereen nodig voor een scherpere prijs, ook onze innovatiepartner Compano."

"We werken al jaren intensief met Compano samen en merken dagelijks de voordelen daarvan. Ooit hadden we een eigen database maar deze had de nodige nadelen. Omdat we al volgens ETIM werkten, was de keuze om aan te sluiten bij Compano snel gemaakt. Dat heeft ons veel tijd en geld bespaard. Kort daarna hebben we ook onze contracten in het systeem van Compano gekregen waardoor bruto- en nettoprijzen binnen artikelbeheer heel snel en overzichtelijk oproepbaar zijn. Contractafspraken, bonussen, alles kunnen we in de berekeningen binnen de systemen van Compano meenemen. Zo zijn 20 vennoten, en dus 20 verschillende klanten van ons, meteen op de hoogte van de meest actuele informatie over de productspecificaties en niet te vergeten de prijzen."

HUB, Compano als innovatiepartner

Met de komst van de HUB, waarop we in het voorjaar van 2016 de 10e vennoot mochten verwelkomen, wordt het bestellen nòg efficiënter en makkelijker. Samen met Compano hebben we het mogelijk gemaakt dat de klant nu rechtstreeks bij de leverancier kan bestellen met de meest actuele Inka-inkoopcondities, voor nettoprijzen. Voor ons is de dataverrijking met de HUB een groot voordeel omdat we nu op artikelniveau de omzetcijfers kunnen zien en niet langer te maken hebben met 20 verschillende bestelprocedures.
Compano heeft zich opgesteld als de ideale innovatiepartner: meedenken, oplossingen aandragen, alles voor verbetering aan onze core-business: scherp inkopen.

De volgende uitdaging met de HUB is toch wel om alle leveranciers over te laten gaan. Nu hebben we nog een uitdaging als het bijvoorbeeld gaat om projectmatige leveringen en op maat te maken koelinstallaties. We hebben met de HUB nu alle data via de systemen van Compano zodanig aan elkaar gekoppeld dat alles via Compano gesynchroniseerd wordt. Wat in Compano klopt, moet het gewoon zijn.

De toekomst ziet er uitdagend uit. Wij blijven vertrouwen op een bijna dagelijkse samenwerking met Compano. We vinden elkaar in de visie dat leveranciers, Inka en daarmee ook Compano aan één tafel moeten zitten, om de krachten te bundelen. Voor een tevreden klant.

"We werken al jaren intensief met Compano samen
en merken dagelijks de voordelen daarvan"
- Elvira Nolle, INKA
elvira nolle INKA Compano MDM
Scroll naar boven