Nieuwsberichten, testimonials en blogs van Compano

Complexe calculaties in een handomdraai

Complexe calculaties in een handomdraai

Eenvoud door recepten, normtabellen en goede artikeldata in één oplossing.

Een goede calculatie is dé basis voor een succesvolle offerte en opdracht. Een calculatie bevat naast artikelinformatie met actuele prijzen ook extra informatie. Denk aan kostensoorten zoals arbeid: handig binnen Compano is direct het gebruik van de tijdsnormen van bijvoorbeeld Uneto-VNI (sinds kort TechniekNederland). Door het selecteren van een artikel in je calculatie wordt direct de montagetijd berekend. Ander kosten zijn bijvoorbeeld materieel: de huur van steigermateriaal of andere zaken.

Veelal dient een calculatie ook een structuur te hebben, wellicht op basis van een (Stabu) bestekindeling of uw eigen variant. Natuurlijk kunt u met bouwdelen werken: hiermee is het mogelijk om een gebouw op te delen in verdiepingen of een woningproject in woningtype A en B.

Structuur is belangrijk voor het overzicht in een goede calculatie. Maar door het gebruik van recepten wordt het pas echt fijn werken voor de calculator. In een recept kan een combinatie worden opgeslagen van artikelen en kosten: door het kiezen van een recept is direct de combinatie van artikelen gekozen en de juiste benodigde tijd. Hierdoor hoeft een calculator niet iedere keer opnieuw het wiel uit te vinden en borgt u kennis van uw mensen in het systeem: snel, compleet en actueel!

Meer informatie

Scroll naar boven