Compano PIM-software

Van 2BA Excel-datasheets naar PIM

Van 2BA Excel-datasheets naar PIM

De datapool accepteert geen data aanlevering in Excel meer!

Al geruime tijd, misschien zelfs al enkele jaren, publiceer je de product- en artikeldata bij de datapool 2BA via verschillende Excel datasheets. In het begin erg lastig maar door de tijd heen heb je de methodiek weten te doorgronden. En nu, ben je geïnformeerd door 2BA dat eind 2019 het niet meer mogelijk is met behulp van deze Excel-datasheets productdata en artikeldata aan te leveren.

Herkenbaar? Maar hoe krijg je dan de data geclassificeerd en gepubliceerd?

Geen stress!

Gelukkig heb je door de jaren heen de productdata en je handelsdata opgebouwd en gepubliceerd bij het 2BA. Dat is inmiddels de product- en artikeldata die jij belangrijk vindt om te delen met jouw klanten: de groothandel en installateurs. Die geclassificeerde productdata en het werk wat je daarvoor verzet hebt blijft behouden. Deze product- en handelsdata kan in de PIM-software van Compano worden ingelezen.

Speciaal voor jou

Overstappen van Excel naar PIM moet. Dat snappen we, maar je kunt je niet veroorloven een lang implementatietraject te doorlopen. Je wil immers graag jouw productdata continue op orde houden. Speciaal voor de bestaande dataleveranciers van 2BA hebben we een slimme implementatie. Binnen 24 uur wordt een online PIM-omgeving voor jouw bedrijf ingericht en kun je de productdata, artikeldata en prijsbestanden onderhouden.

Overgang in 4 stappen

Starten met PIM was nog nooit zo gemakkelijk. Dit komt omdat je al een basis hebt.

 1. Neem contact met ons op zodat wij jou een offerte kunnen sturen.
 2. Akkoord? Stuur de offerte terug en Compano maakt binnen 24 uur de software online voor beschikbaar. Wij downloaden jouw bestand van de datapool en maken de data beschikbaar in jouw online PIM-omgeving.
 3. Schrijf je in voor de eerstvolgende wekelijkse training en leer alle kneepjes van het classificeren, verrijken en publiceren van product- en artikeldata.
 4. Met één druk op de knop publiceer je de verrijkte product- en artikeldata naar de datapool.

Kostbaar? Nee hoor. Klik op Ja ik wil PIM en we nemen contact met je op.
Of vraag een vrijblijvende PIM-demo aan of download onze PIM whitepaper.

Publiceren door middel van een druk op de knop

Het publiceren van de productdata naar de 2BA of InstallData datapool gaat met een simpele druk op de knop binnen PIM. Compano zorgt ervoor dat je altijd het juiste formaat hebt om te publiceren. Dat is jouw garantie! Voor je definitief publiceert naar de datapool kun je eerst nog even een test doen. Dan weet je direct of alles in orde is, en kun je eventueel nog aanpassingen doen in je productdata.

Nadat je de volgende drie stappen in PIM hebt doorlopen ben je in staat om de data te publiceren:

 • Structureren
 • Classificeren volgens ETIM standaard
 • Verrijken met beelden, technische tekening, handleidingen, installatievoorschriften, etc.
Compano Online Software PIM classificatie

voorbeeld classificatie Compano PIM

ETIM dynamisch geïntegreerd

Wist je dat Compano partner is van ETIM? Hierdoor beschik je altijd over actuele ETIM-klassen en kenmerken. Wekelijks wordt de ETIM-standaard in onze software ingelezen en hoef je je geen zorgen te maken of je wel met actuele classificatiedata classificeert. Binnen PIM kun je de juiste klasse zoeken, en zodra je die hebt geselecteerd krijg je automatisch de juiste kenmerken op je tabblad. Daar waar je kunt kiezen uit ETIM mogelijkheden krijg je automatisch een keuzelijstje met de juiste waarden. Wekelijks wordt je geïnformeerd over de wijzigingen en kun je je productdata daarop aanpassen. Ook kun je een rapport maken waarin je de kwaliteit van de ETIM-classificatie overzichtelijk hebt en gericht aanpassingen kunt doen.

Compano PIM-structuur

PIM biedt jou talloze mogelijkheden

 • Koppeling met ERP-systeem, website, webshop of intranet 
 • Koppeling met print-oplossingen zoals bijvoorbeeld InDesign
 • Publicatie naar meerdere datapools
 • Meerdere classificatiestandaarden (ETIM, GS1, EZBase)
 • Vastleggen van beeldmateriaal
 • Vastleggen van handleidingen, energielabels etc.
 • Gemakkelijk delen van data met klanten en derden via exportbestanden, feeds of webservices

Eenvoudig classificeren van ETIM via een handige tool en niet via excelgedoe.

- Dennis van den Pol, Salesmanager bij Oventrop

Lees meer: Oventrop klantcase

Meer weten of wil je graag een offerte? Klik dan op Ja ik wil PIM!
Download nu onze gratis PIM whitepaper of vraag een vrijblijvende PIM-demo aan.

Over Compano

Compano is al 20 jaar dé specialist op het gebied van online software voor de bouw- en installatiebranche. Onze klanten zijn actief als producent, handelaar, inkoopvereniging of installateur.  Met ons Product Informatie Management (PIM) systeem verbeteren klanten hun productdata waardoor hun eindklanten beter kunnen kiezen.  Naast PIM bieden wij ook Master Data Management-oplossingen (MDM) en calculatiesoftware aan. Tevens beschikken wij over een eigen datapool: Artikelbeheer.nl die als bron functioneert voor ruim 1.000 bedrijven.

Compano is erkend partner van Ketenstandaard voor de bouw- en installatie, ETIM, FESAH, GS1.
Wij zijn bewezen dataverbinder naar o.a. Artikelbeheer.nl, Mepcontent, Stabicad, 2BA, Installdata, Dataselect.ch, Arge Neue Medien. 

Neem hier contact met ons op of meldt u aan voor de nieuwsbrief. Ook kunt u mee lezen over Compano in over ons of op onze LinkedIn-pagina.

Dank voor het lezen van ons blog.
Als je vragen en/of opmerkingen omtrent het blog hebt, aarzel dan niet dat ons dat te laten weten!

Bel 088-2667266 of laat een bericht achter per mail.

 

Scroll naar boven