Een 100% online calculatietool. Met bouw- en bestekdelen, normtijden en netto prijzen?

Kemkens

Contactpersoon

Tijn Wijdeven

Vraagstuk

Een 100% online calculatietool. Met bouw- en bestekdelen, normtijden en nettoprijzen?

Oplossing

De 100% online calculatiesoftware maakt gebruik van normen, bouwdelen, bestekken en recepturen. Op basis van Uneto-VNI, Gustav-Ende of eigen systemen. Met de koppeling naar Artikelbeheer.nl calculeert Kemkens eenvoudig met miljoenen artikelen voorzien van netto inkoopprijs (marge).

Kemkens gaat voor online

DE KEMKENS GROEP (met vestigingen in Oss, Eindhoven, Oosterhout en Middelburg) is een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar bestaat en zich van A tot Z heeft gespecialiseerd in de installatietechniek binnen de woning- en utiliteitsbouw. De Kemkens Groep behoort tot de grotere installatie- en servicebedrijven in Zuid-Nederland. Dat is  mede dankzij  de verregaande specialisatie op het gebied van onderhoud en service aan centrale verwarmings-installaties, sanitaire- en watervoorzieningen en het samenwerkingsverband met Essent.

Een dergelijke organisatie kan niet zonder moderne ICT-hulpmiddelen, aldus Jitse den Bieman. Hij is als MT-lid eindverantwoordelijk voor onder andere ICT en weet dat het inzetten van moderne ICT-hulpmiddelen de klant én de organisatie helpt in de dagelijkse praktijk. Een mooi voorbeeld hiervan is dat de klant zelf de afspraak kan plannen en de monteur via zijn smartphone alle informatie en de volledige afhandeling van de order kan doen.

Kemkens was toe aan nieuwe calculatiesoftware om effectief en efficiënt de grote stroom offertes van klanten te kunnen verwerken. Voor Den Bieman was het hierbij belangrijk dat de software online staat (in de cloud) omdat er op meerdere vestigingen (Oss, Eindhoven en Oosterhout) mee gewerkt moet worden. Jitse den Bieman: “Kemkens moet snel en juiste calculaties kunnen maken, waar dan ook”.

Voor  Tijn Wijdeven, Hoofd Techniek, was functionaliteit doorslaggevend om te kiezen voor Compano Online Calculatie Software. Binnen een calculatie zijn er meerdere bouwdelen (type woningen) met verschillende installaties en daarbij de arbeidsuren op een overzichtelijke wijze gepresenteerd. Deze wens is door Compano gerealiseerd en dankzij de ingelezen inkoopcondities zijn daarbij alle artikelen (vanuit Artikelbeheer.nl) direct voorzien van een netto-inkoopprijs zodat Kemkens exact kan calculeren.

Meer weten over Kemkens? Klik hier

"De functionaliteit was doorslaggevend om te kiezen
voor Compano Online Calculatie Software"
- Tijn Wijdeven, Kemkens
Scroll naar boven