Nieuwsberichten, testimonials en blogs van Compano

Dataveiligheid - goed geregeld!

Dataveiligheid - goed geregeld!

Dataveiligheid is een uiterst belangrijk onderdeel van onze dienstverlening.

Compano heeft reeds 20 jaar ervaring met cloud software en weet wat er voor nodig is om dit veilig en vertrouwd aan te kunnen bieden naar onze klanten.

Om risico’s te beperken heeft Compano onder andere de volgende maatregelen genomen:

Datacenters

De software en de data van onze klanten wordt beheerd via 2 externe datacenters. Hier draaien de applicaties en beheren wij de databases.

Wij werken met 2 externe datacenters omdat we:

 • Data fysiek willen spreiden in twee verschillende gebouwen.
 • Data hiermee onafhankelijker maken van onze datacenter dienstverlener.
 • Hiermee een extra veiligheid inbouwen voor bijvoorbeeld aanvallen met ransomware.

Onze datacenters zijn volledig redundant, carrier neutraal, energiezuinig en voldoet aan de hoogste beveiligings- en beschikbaarheidseisen die er in de markt zijn. Denk aan autonome stroomvoorziening, blusinstallaties en diverse keuren zoals ISO 9001, ISO 14001 en ISO27001.

Backup

Voor de back up hebben wij een vaste procedure:

 • Data van klanten bevindt zich in een database en in externe bestanden. Data uit de database wordt continue gerepliceerd in een kopie database die op een fysiek andere server staat.
 • De maximale (niet gegarandeerde) vertraging hierbij bedraagt 15 minuten. In geval van storing kan direct worden overgestapt op de replicatie database.
 • Elke nacht wordt er een back-up (kopie) van de database gemaakt welke 7 dagen wordt bewaard op een andere server.
 • Elke nacht vindt er een back-up van de bestanden plaats. Daarnaast worden overdag periodiek de gewijzigde bestanden gerepliceerd.
  Database en gerelateerde gegevens van de Opdrachtgever worden minimaal 7 jaar bewaard.

Escrow en overeenkomst continuering hostingdiensten

De kwaliteit van uw leveranciers bepaalt uiteindelijk de dienstverlening naar uw klanten. Maar wat als er onverhoopt iets gebeurd met uw leveranier? Wij als Compano hebben dit ook voor u georganiseerd via een twee regelingen.

 • Escrow: deze regeling met een derde partij waarborgt dat het gebruiksrecht en de middelen om aanpassing te kunnen doen gewaarborgd zijn.
 • Continuering hosting: deze verzekering zorgt ervoor dat – bij calamiteiten aan de zijden van Compano – de beschikbaarheid van de software en data voor 6 maanden garandeert.

ISO en AVG

 • Het vastleggen van werkwijzen middels procedures garandeert een hoger kwalitatief proces. Om dit proces te borgen, hebben wij ervoor gekozen om ons te laten toetsen conform ISO 27001. ISO 27001 is een wereldwijd erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. Met ISO 27001 certificering laten wij zien dat we voldoen aan alle eisen rondom informatiebeveiliging.
 • Met ingang van de Algemene Verordening Persoonsgegevens (ofwel AVG en ook bekend als GDPR) in Europa zijn de regels rondom gegevensbescherming aangescherpt, welke wij ook in de procedures hebben vastgelegd.

Voor ons betekent dit dat wij een managementsysteem voor informatiebeveiliging goed op orde hebben om dit te ondersteunen.
Onze ISO werkwijze wordt jaarlijks beoordeeld door een onafhankelijke partij (TUV), wat voor u de garantie geeft dat alles goed geborgd is in de organisatie voor een professionele dienstverlening.

Wil je meer weten over dit onderwerp of heb je specifieke vragen? Neem dan gerust contact op.

Scroll naar boven