Nieuwsberichten, testimonials en blogs van Compano

Overdracht ETIM RT en start UOB

Overdracht ETIM RT en start UOB

SNEEK 10 FEBRUARI 2016 | Brancheorganisatie UNETO-VNI presenteerde tijdens de VSK een uitbreiding van het Europees Technisch Informatie Model (ETIM-RT) én de start van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB). Dankzij deze initiatieven kunnen installatiebedrijven in de toekomst gebruik maken van één, uniform informatiemodel. De kans op fouten en vertraging neemt daardoor sterk af en dat komt de productiviteit van de hele branche ten goede. Ook de bouw sluit zich aan bij de ETIM-systematiek.

Tijdens de installatievakbeurs VSK in Utrecht organiseerde UNETO-VNI een evenement rond het Bouw Informatie Model (BIM) en presenteerde het eindresultaat van het project ETIM-RT. Met deze uitbreiding van het Europees Technisch Informatie Model (ETIM) kunnen bouwpartijen en softwareplatforms in de toekomst 3D-objecten genereren en uitwisselen.

UNETO-VNI kondigde daarnaast de lancering van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) aan, de volgende stap naar probleemloze data-uitwisseling en volwaardig BIM'en. De UOB maakt het mogelijk uniforme en uitwisselbare objecten te genereren in CAD-systemen van de installatiebedrijven. Installateurs hoeven data voortaan maar één keer in te voeren om ze vervolgens probleemloos te blijven gebruiken. De kans op fouten en vertraging in het bouwproces neemt drastisch af. Bovendien bieden de data belangrijke informatie voor assetmanagement.
Ook de bouw gaat zich aansluiten bij de ETIM-systematiek waardoor ook de data-uitwisseling tussen ketenpartners optimaal kan gaan verlopen. Om dat mogelijk te maken, droeg UNETO-VNI het beheer van ETIM over aan directeur Rien Wabeke, directeur van Stichting Ketenstandaard Bouw en Installatie.

Voor producenten ligt nu de taak om producten te voorzien van complete informatie om te kunnen profiteren van het ETIM RT proces. Deze modellen met maatschetsen (Model Classes) zijn reeds geïntegreerd in het PIM systeem van Compano. Neem contact op met Jurgen Immink (Jimmink@compano.com) om te bespreken wat dit voor u kan betekenen.

Scroll naar boven