Verkrijgen

Alles begint bij de bron

Vanuit verschillende databronnen en in verschillende formats (denk hierbij aan txt-bestanden, PDF’s, afbeeldingen, Excelsheets) kan data worden geïmporteerd of gesynchroniseerd met het PIM-systeem. Veranderingen in de bron (ERP, afbeeldingendatabank) worden vanwege de koppelingen met die bronnen direct (realtime) getoond in uw PIM-systeem. Zodoende kan data dagelijks worden ververst in het PIM-systeem of -indien gewenst- zelfs realtime verbindingen met andere bronnen en systemen maken. U kiest de formaten, de wijze en de frequentie. En uw klant heeft altijd UW actuele en betrouwbare informatie.

 

Eigen ERP


De meeste bedrijven beschikken over een ERP-systeem. Uitstekend geschikt voor transactionele handelingen zoals het maken van offertes, bestellingen, facturen en het voeren van een boekhouding. Maar op het gebied van productdata biedt een ERP niet de mogelijkheid die een bedrijf vandaag de dag nodig heeft.

Door het plaatsen van een PIM systeem achter het ERP, ontstaat de mogelijkheid om data te verrijken met extra kenmerken en bijvoorbeeld afbeeldingen. Hierbij is het ERP-systeem het startpunt van de data: hier worden artikelen aangemaakt die verrijkt worden in het PIM en vanuit daar worden ze verder gedistribueerd naar print en media. 

Digitale bestanden

Digitale bestanden, ook wel assets genoemd, versterken de beeldvorming van uw product. Dit kunnen foto’s zijn, logo’s maar ook video’s, handleidingen of installatie- instructies. Binnen het PIM systeem kunt u al deze media toevoegen. Afbeeldingen in hoge kwaliteit voor drukwerk worden automatisch verlaagd in kwaliteit voor digitaal gebruik zoals internet.

Bestanden kunnen per stuk worden ingelezen of anders batchgewijs in het PIM-systeem. Is er al een goede beeldenbank aanwezig, dan is het ook mogelijk hiernaar te verwijzen vanuit het PIM-systeem. Voeg een classificatie (handleiding, tekening, foto) toe en gebruik deze structuur voor de website. 

Oplossing groothandel en inkoopvereniging

Een andere situatie is ook mogelijk waarbij het PIM systeem het startpunt is. Vooral voor groothandelaren en inkoopverenigingen is dit een mooie oplossing. Complete assortimenten van leveranciers worden ingelezen, inclusief de inkoopcondities. Dit zorgt voor een up-to-date inkoopassortiment (met netto-prijzen) inclusief eenvoudig prijsbeheer.

Vanuit het PIM-systeem wordt vervolgens de data doorgegeven aan bijvoorbeeld de website. Het ERP wordt gevuld met alleen die data van producten die daadwerkelijk op voorraad zijn (kernassortiment) of al eerder zijn gekocht. Kiest uw klant voor een artikel dat niet in het ERP staat, dan wordt dat artikel automatisch aangemaakt in het ERP.

 

Inkoopvereniging Inka: PIM artikeldata als basis voor meer dan 20 ERP systemen van leden.

"Zij zijn voor ons dé specialist
op het gebied van productdatabasebeheer"
- Caspar van Zoelen, VSH