Delen

delen is het nieuwe VERMENIGVULDIGEN

Hier is het eigenlijk allemaal om begonnen: de informatie delen naar de klanten. Vanuit één PIM-systeem wordt alle data onderhouden en zijn er diverse mogelijkheden om te delen. Compano gelooft in “best of breed”. Dit betekent dat onze software graag samenwerkt met de beste softwarepakketten in de wereld. Met mensen die net als wij specialist zijn op hun vakgebied.

Dit kan uw eigen websitebouwer zijn die werkt met Drupal of Magento. Of uw eigen DTP-afdeling die leest en schrijft met InDesign. Misschien heeft u Navision, M3 of SAP als ERP. Wellicht geeft u informatie door aan Revit-tekenpakketten. Wij laten de keuze aan u maar wij zorgen wel ervoor dat de reeds ingevoerde informatie eenvoudig wordt gedeeld. Wees trots up uw producten, deel uw informatie en vermenigvuldig uw omzet. 

Diverse publicaties, één bron

Data is dynamisch en verandert bijna dagelijks. Daarnaast veranderen de publicatiemogelijkheden. De klassieke prijslijst of catalogus op papier heeft zeker nog zijn waarde. Het realiseren hiervan vereist veel vaardigheden die u intern heeft, of misschien bij uw reclamebureau is neergelegd. En wie realiseert uw website?

Wat u ook doet, waar u ook mee werkt, u productdata leest u eenvoudig in uw diverse publicaties. U bent vrij om te kiezen. Kies voor de beste en wij ondersteunen uw keuze. 

  • Best of breed: bepaal zelf uw partners 
  • Rijke productdata gestructureerd aanleveren voor print en digitale media
  • Koppelen of exporteren
  • Via web-services, FTP of andere varianten.

Catalogus

Eenvoudige prijslijsten kunnen door het PIM-systeem worden gegenereerd. In het geval u kiest voor verschillende opmaken, dan is het slimmer om Adobe InDesign te gebruiken. Hiermee zijn de mogelijkheden nagenoeg eindeloos.

Door een slimme koppeling leest u data vanuit het PIM-systeem in InDesign. Dit betekent dat productdata, maar ook de structuur (hoofdstukken) uit het PIM komen, maar alle nabewerking in InDesign plaatsvindt. Vanuit één bronbestand werken maar toch de maximale ontwerpvrijheid benutten van InDesign. 

Meertalige productdatabase in Opple

Website en webshop

U heeft een uitstekende website maar de productinformatie is ontoereikend? Vanuit het PIM-systeem wordt productdata doorgegeven aan uw website, app of webwinkel. In veel gevallen beschikt het content management systeem van uw website (bijvoorbeeld Magento of Drupal) over mogelijkheden om productdata te ontsluiten.

Hierdoor kunt u eenvoudig selectiemogelijkheden benutten (filters) of producten vergelijken. Het beheer van de site gebeurt vanuit het CMS, maar al uw productdata komt uit uw PIM. Indien gewenst in verschillende talen, voor verschillende assortimenten. 

BIM/CAD

Tekenpakketten zoals Revit vragen om veel informatie. Niet alleen maatgeving is van belang, maar ook het zogenaamde model. In een model staat visueel weergegeven hoe het product eruitziet. Hierbij zijn ook zogenaamde Y Z coördinaten van belang, om aan te geven hoe bijvoorbeeld de aansluitingen worden benoemd. 

Compano heeft alle ETIM-modellen reeds in haar PIM systeem ingeladen. Door producten te koppelen aan de modellen is het mogelijk om vanuit één database verschillende Revit leveranciers van brondata te voorzien. Lees hier het verhaal van VSH.

Compano PIM levert aan Cadac productdata voor wereldwijd gebruik in Revit software

ERP

Als u het PIM-systeem gebruikt als basis voor het assortiment, dan dient er een koppeling te komen naar het ERP-systeem. Eenvoudig gezegd realiseert u in het PIM systeem uw verkoopassortiment.

Naast productinformatie legt u ook direct specifieke handelsgegevens vast. Denk hierbij aan prijzen, verkrijgbaarheid van producten, levertijden. Deze informatie wordt niet alleen doorgegeven aan print en digitale media maar ook naar uw huidige ERP systeem.

Datapools

Vanuit het PIM-systeem kan met één druk op de knop data worden gepubliceerd bij artikelbeheer.nl of 2ba. Internationaal bekende datapools als Arge Neue Medien of Dataselect IGH zijn ook mogelijk.

Wilt u liever een klant specifiek formaat? Met exportsjablonen kunnen we klant- of doelgroep specifieke exports genereren. Liever op basis van standaarden zoals PAB, BMEcat of INSBOU? Ook dit is mogelijk. Voor meer informatie over een datapool, klik hier.

"ETIM is de basis, maar we zijn in staat om BMEcat
of klantspecifieke structuren aan te bieden"
- Berthold Velthuis, Opple Lighting