Nieuwsberichten, testimonials en blogs van Compano

ETIM international: Steeds meer landen aangesloten

ETIM international: Steeds meer landen aangesloten

Steeds meer bedrijven werken Europees en dat zien wij bij onze klanten ook. Producenten willen hun productdata naar klanten eenvoudig distribueren, in alle talen en in alle landen. De distributie wordt steeds eenvoudiger: niet alleen dankzij Compano Product Informatie Management (PIM) software die het eenvoudig maakt om een digitaal product optimaal te beheren en te delen, ook omdat Europees gezien de “awareness” groeit. Deze groei is goed te zien bij  het toenemende aantal ETIM-deelnemers in de verschillende landen.

In 16 landen uitbouw van de standaard

ETIM international heeft recent de NETA toegevoegd in Litouwen, waarmee de teller op 16 landen staat. ETIM international is de overkoepelende associatie die de landenorganisaties ondersteunt. Deze landenorganisaties zijn vrij om per land een eigen invulling te geven, al zijn er wel richtlijnen.
Hiermee geeft ETIM international  invulling aan “think global, act local”. Het ETIM-model is echter wel de basis voor alle landen en overal gelijk. Het model geeft producenten de mogelijkheid om producten toe te kennen aan een klasse (bijv pomp) waarbij automatisch een aantal velden (kenmerken) verschijnt dat het ETIM-model voorschrijft voor de classificatie.

Voordelen ETIM-model

Het ETIM-model is een classificatiemodel dat taalonafhankelijk is. In de basis kan de producent dus in de eigen taal classificeren. Zo krijgt een product een kleurcode (bijv 12345) die in het Nederlands wordt gerelateerd aan “blauw”, in het Duits in “Blau” en in het Engels “blue”. 

De voornaamste voordelen van gestandaardiseerde productdata op een rij:

  • Taalonafhankelijk: classificeer en krijg direct resultaat in meerdere talen Eenvoudig data uitwisselen tussen de verzender (producent) en de ontvanger
  • Betere samenwerking tussen partijen op het gebied van bestellen (EDI-verbindingen, zie ook Art-Connect), actueel houden van artikelen (zie ook Art-Select) en digitale facturatie.
  • Betere data zorgt voor correcte bestellingen en minder faalkosten (retouren, incomplete bestellingen)
  • Hergebruik van data: voor zowel landelijke datapools (ArgeNeueMedien, 2BA, Artikelbeheer.nl, IGH) als voor catalogi en websites
  • Basis voor BIM-processen: als de data goed geclassificeerd is, dan kan dankzij ETIM-MC de data worden doorgegeven aan leveranciers van Autodesk en Revit-software

Goed digitaal product: tevreden klanten en meer omzet

Producenten maken schitterende fysieke producten. Een goed fysiek product kan vandaag de dag niet zonder een goed digitaal product. De laatste tijd is het duidelijk dat producenten ook hun digitale product op een hoger niveau willen brengen. Dit onderstreept hun bedrijf als autoriteit en zorgt uiteindelijk voor beter geïnformeerde prospects en klanten. Tevens verhoogt goede informatie de klanttevredenheid, wat vervolgens zorgt voor een betere omzet. 
Het ETIM- model draagt bij aan hoogwaardige digitale producten. Met Compano PIM-software kunt u eenvoudig uw bestaande data hergebruiken, verbeteren (classificeren) en delen. Wilt u ook een goed digitaal product realiseren en distribueren? Neem dan contact op met de afdeling verkoop (sales@compano.com).

Scroll naar boven