Nieuwsberichten, testimonials en blogs van Compano

Nieuws

Hilti brengt artikeldata en haalt orders met Compano Online Software

Hilti is wereldwijd marktleider als toeleverancier voor de bouw. Het familiebedrijf, met inmiddels meer dan 23.000 medewerkers in 120 landen, ontwerpt en produceert geavanceerde apparaten, software en diensten voor de professionele bouwsector. In eigen winkels—de Hilti Stores—en via Hilti Online, verkoopt Hilti zijn producten direct aan de eindgebruiker. Het uitwisselen van de juiste product- en artikelinformatie is daarbij essentieel. Danny Borneman, Product Manager Online en E-Business bij Hilti Nederland, legt uit: “We waren op zoek naar een oplossing om klanten makkelijker rechtstreeks bij Hilti te laten bestellen en vonden deze bij Compano.

Lees meer
Nieuws
Nieuws

Nóg sneller (ETIM) classificeren: pas direct data aan in het PIM scherm

Dagelijks ontwikkelen we onze software en profiteren onze klanten van nieuwe mogelijkheden; één van de vele voordelen van software in de cloud is dat aanpassingen direct online gaan. Onze klanten genieten dus meteen van nieuwe mogelijkheden. Niet alle aanpassingen communiceren we direct, maar deze is té leuk om niet te delen!

Direct aanpassen in het scherm. 

Lees meer

Miasin en Compano, samen sterk

SNEEK 6 september 2016 | Onlangs hielp Compano elektrotechnisch distributeur Miasin met het snel kunnen aanleveren van productdata bij een datapool. Directeur Reinier Kok legt uit waar Miasin voor staat en waarom hij koos voor Compano.

Wie is Miasin?
“Miasin is distributeur van installatiematerialen en gereedschappen voor de elektrotechnische branche. Miasin betekent – letterlijk – samen. De mensen achter Miasin hebben jarenlange ervaring in de elektrotechnische branche en samen hebben wij de ambitie om het beter en anders te doen. Door goed te luisteren en door te investeren in partnership, efficiency, kennisoverdracht en kwaliteit willen we ons doel bereiken: het werk van installateurs makkelijker en innovatiever te maken. Om dat te realiseren werken we samen met groothandels, leveranciers en met eindgebruikers. Belangrijk daarbij is dat wij ervoor zorgen dat alle productdata zo makkelijk mogelijk voor iedereen beschikbaar is.”

Lees meer
Nieuws
Nieuws

7 redenen om afscheid te nemen van Excel en te kiezen voor een PIM

De meeste productiebedrijven maken nog dagelijks gebruik van Excel om productdata bij te houden, terwijl Excel daar niet de meeste geschikte tool voor is. Waarom?

Veel gehoorde uitspraken zijn: “We hebben Excel altijd al gebruikt en het werkt toch prima? We zijn eraan gewend.” en “Ach, we hebben niet zo heel veel gegevens, dus waarom zouden we een ander systeem gebruiken? Dat is vast veel te ingewikkeld.”

Excel heeft op het eerste gezicht inderdaad zo zijn voordelen:

  • Toegankelijk voor iedereen (calculators, productieplanners, marketeers, sales, HR)
  • Bekend, makkelijk en intuïtief te gebruiken
  • Veelzijdig (tabbladen, spreadsheets, grafieken, statistiek en formules)

Maar is Excel nog wel het juiste instrument als je streeft naar commercieel succes en steeds meer afnemers vragen om betrouwbare, up-to-date productinformatie?

Hieronder volgen 7 redenen waarom het tijd wordt om afscheid te nemen van Excel en over te stappen op een productinformatie systeem:

Lees meer

ETIM RT (Rekenen en Tekenen) verandert in MC (Modelling Class)

SNEEK 29 augustus 2016ETIM ontwikkelt en beheert een wereldwijd uniform classificatie model voor technische producten, speciaal voor de bouw- en installatiebranche. Dit model bevat productklassen (bijvoorbeeld cv-ketel, fitting) en productkenmerken (verbruik, afgifte, kleur). Het model is al lang door de branche als standaard omarmd en wordt in meer dan 12 landen toegepast. Het voordeel van ETIM is dat het uitwisselen van productinformatie tussen verschillende bedrijven en systemen veel gemakkelijker gaat en dat productdata meteen in meerdere talen vertaald worden.

Lees meer
Nieuws
"De samenwerking is heel direct, we hebben korte lijnen.
Meedenken is een sterke kant! Dat ervaar ik als heel positief."
- Dennis van den Pol, Salesmanager bij Oventrop
Scroll naar boven