Beheren

product data management met ÉÉn systeem

Het beheren van product data valt onder te verdelen in een aantal deelprocessen welke hieronder worden toegelicht. Door gecontroleerd deze processen te doorlopen wordt efficiënt en effectief product data management bedreven. Alles met maar één doel voor ogen: excellente informatie voor uw klanten. U geeft uw klanten de keuze waar en wanneer ze de informatie halen. Alles uit één bron. Eindelijk, one single source of thruth. 

Controleren

Vanuit verschillende bronnen komt data het PIM systeem binnen. Om dit proces goed te begeleiden, zijn er slimme rapporten gedefinieerd die inzicht geven in uw handelingen. Deze rapporten tonen bijvoorbeeld het verschil tussen de huidige artikelomschrijving en diegene die nieuw wordt aangeleverd of een huidige en toekomstige brutoprijs. 

 • Eenvoudige rapporten om grote hoeveelheden datawijzigingen te kunnen controleren
 • Focus op wijzigingen 
 • Weergave in Excel voor analyses

Verbeteren

Nog steeds artikelomschrijvingen die niemand begrijpt? Hanteert u soms prijzen per meter en soms per rol? Is voor iedereen duidelijk dat er minimaal 5 stuks besteld moeten worden?

Zorg voor eenduidige, complete data. Maak van data informatie.

 • Wees compleet en eenduidig in uw informatie
 • De beste informatie zorgt voor tevreden klanten
 • Bespaar tijd door minder klantvragen

Classificeren

Klanten zoeken op kenmerken. Wat zijn de technische kwaliteiten van het product? Wat kan het, waar kan ik het toepassen?

Om de zoektocht voor uw klant optimaal te maken dienen producten te worden voorzien van kenmerken. Standaard heeft het PIM systeem van Compano dynamische ETIM geïntegreerd.

ETIM staat voor Europees Technisch Informatie Model. Dankzij dit model wordt dezelfde soort producten (bijvoorbeeld een verwarmingsketel) voorzien van dezelfde kenmerken (warmteafgifte, rendement). Voordeel voor de fabrikant is dat hij niet hoeft na te denken welke kenmerken in de branche nodig zijn: de standaard is reeds bepaald.

Altijd actueel. Altijd compleet. 

Dynamische ETIM MC:

altijd actueel

 • Standaard met ETIM Modelling Class
 • Wekelijks automatische updates van het ETIM model
 • Inclusief velden voor energie labels
 • Uitstekende basis voor verdere uitbreiding naar andere landen en talen

Meer dan ETIM:

BIM proof

 • Cadac koppeling: direct uw data in het model van Cadac
 • MEPContent: PLS'en van Stabiplan exporteren voor eenvoudig product datamanagement
 • Creëer eigen klassen of kenmerken voor onderscheidend vermogen
 • Oneindig veel mogelijkheden voor publicatie in websites, webwinkels, apps en catalogi

Classificeer:

snel & heel eenvoudig

 • Per stuk een product voorzien van kenmerken
 • Een serie producten? Gebruik de functie manipuleren, selecteer een paar producten, en wijzig in één keer alle kenmerken die voor de hele serie gelijk zijn (bijvoorbeeld materiaal, kleur)
 • Liever Excel? Gebruik dan de ingebouwde Excel- component

Verrijken

De juisten beelden en documenten bij het juiste product? Zeker in de huidige multichannel-wereld is het tonen van extra informatie van belang. Voeg eenvoudig media toe aan een product. Heeft u een groep van producten met dezelfde afbeelding? Door slim gebruik te maken van de filtermogelijkheid in combinatie met de manipulatiemogelijkheden van het PIM-systeem, zijn vele producten in één klik gekoppeld aan eenzelfde afbeelding. Daarnaast is het mogelijk om per land of taal informatie te koppelen aan artikelen.

 • Onbeperkt media toevoegen
 • Kies voor afbeeldingen, tekeningen, handleidingen, installatievoorschriften of instructiefilms

Structureren

Vaak bestaat een assortiment uit deelassortimenten. Denk aan verwarming en koeling of drinkwater en afvalwater. Met behulp van de structuurmogelijkheid kan een grote groep van artikelen worden onderverdeeld in deelassortimenten. Hierbij kan per (sub) selectie worden aangegeven welke kenmerken er meegegeven moeten worden voor publicatie.

Ook de sortering kunt u hier direct aangeven. Creëer één structuur voor al uw verschillende publicaties (internet, apps, catalogus en webshops) of maak per publicatie een structuur.

 • Breng structuur aan voor publicatie
 • Gebruik één structuur voor verschillende publicaties
 • Voeg afbeelding toe op groepsniveau en vereenvoudig beheer

 

Inkoop- en verkoopcondities

Leg inkoopcondities vast op groepsniveau of met netto prijzen. Importeer miljoenen artikelen en realiseer direct netto inkoopprijzen.

Voeg klantspecifieke verkoopcondities toe. Na identificatie toont u direct de nettoprijs voor de klant. 

Assortiment

Alles is multi: multinational, multilanguage en multichannel. Geen probleem voor het PIM-systeem. Dankzij assortimenten is het mogelijk om per doelgroep (consumenten of professionals), per land, per taal of merk een assortiment worden aangemaakt.

Hierbij is het handig dat eenmaal ingevoerde productgegevens (kenmerken) voor alle assortimenten hetzelfde zijn. Dankzij slimme overzetregels kunt u per assortiment andere prijzen of bijvoorbeeld kortingsgroepen hanteren.

Meertalig

Binnen het systeem zijn er meerdere lagen waarop “taal” van toepassing is. Het hoogste niveau is de “user interface”. Daar zitten de knoppen van de software, momenteel verkrijgbaar in de talen Nederlands, Engels, Duits en Portugees.

Dan zijn er nog taalonafhankelijke waarden die in alle talen gelijk zijn en maar één keer moeten worden ingevoerd. Dit zijn vooral technische waarden als 10 (watt), 20 (kilo). Daarnaast kunnen er diverse talen aan toegevoegd worden.

Dit betekent dat de zogenaamde “user interface” internationaal inzetbaar is. De data die bij de producten en assortimenten behoren, is echter veel uitgebreider. Alle Europese talen kunt u eenvoudig onderhouden. Doordat al veel ETIM-velden internationaal vertaald zijn, zijn veel tabellen (over bijvoorbeeld gewichten en verpakkingen) al standaard aanwezig.

"Geen grenzen aan uw data".

“Mooi: één keer invoeren in het PIM-systeem. Publiceren
in datapools en BIM software in Europa en straks China!"
- Arjan Calis, Wilo SE