Midden- en Kleinbedrijf (MKB)

Complexe processen in één systeem

Een geweldige technische installatie opleveren tot volle tevredenheid van de klant, dat is waar het uiteindelijk om draait. Dit organiseren, binnen tijd en budget met rendement, is de grootste uitdaging. 

Is het volgende herkenbaar? U heeft tegelijkertijd meerdere projecten bij diverse klanten lopen, u heeft materialen van diverse leveranciers nodig en de hele dag zijn er meerdere monteurs op pad. Daarbij stelt u hoge eisen aan betrouwbare bedrijfssoftware. U heeft bedrijfssoftware nodig die het proces van offerte tot oplevering ondersteunt.

Klanten, prospects, leveranciers en andere relaties zijn de basis voor uw systeem. Met de offertemodule kunt u eenvoudig, met gebruik van de  module Artikelbeheer.nl,  snel een offerte maken. Met één druk op de knop wordt de offerte omgezet in een order of factuur.

Financieel

Bij deze module komt alles samen. Vanuit offerte, order en werkbon kunt u facturen maken die direct in uw administratie terecht komen. Binnen financieel is een compleet systeem om debiteuren en crediteuren te bewaken.

Nadat klanten betaald hebben, kunnen banktransacties automatisch worden geïmporteerd en bespaart u veel tijd dankzij de functie die de handelingen automatisch verwerkt.

Bestellingen van leveranciers en gemaakte uren: dit alles leidt uiteindelijk tot uw rendement. Dankzij grootboekadministratie, debiteuren- en crediteurenadministratie zijn uw financiële processen goed op orde. 

Werkbon

Vanuit de module Order (maar ook vanuit Calculatie) kunnen werkbonnen gegenereerd worden, net als alle onderhoudsbonnen vanuit de contracten. Monteurs kunnen op pad met hun eigen werkbonnen. In de administratie is dan precies te zien wat er al gedaan is en wat er nog moet worden gedaan.

Indien gewenst kan ook direct een materiaalbehoeftelijst worden gerealiseerd. Ook is een mobiele variant mogelijk: eenvoudigere structuur met alleen die functies die uw monteur nodig heeft. Met de (mobiele) werkbon is er altijd en overal actueel inzicht in projecten, er zijn geen papieren meer nodig!

"Ik koos direct voor Compano Mobiel omdat ik
geen zin had in het ‘gedoe’ met papieren werkbonnen"
- Mitchell Smit, Smit Installatie- en Daktechniek

Urenregistratie

Het verschil tussen winst en verlies zit vaak in de tijd die besteed is aan een project. Inderdaad: de inzet van uw mensen bepaalt voor een groot gedeelte uw rendement. 

Door de module urenregistratie te koppelen aan de projectadministratie krijgt u inzicht in de besteding van de medewerkers. Hierdoor kunt u vooraf gedetailleerd begroten en krijgt u dankzij nacalculatie inzicht in de werkelijke uren. Zo leert u als organisatie steeds beter begroten. Natuurlijk is er een koppeling met de arbeidscontracten en is het mogelijk om vakanties en ATV-dagen te verwerken. 

Inkoop

Naast personeel is inkoop een belangrijke uitgavepost in uw organisatie. Dit kunnen bijvoorbeeld de uren zijn van arbeidskrachten bij derden, gereedschappen of andere materialen.

De module Inkoop zorgt ervoor dat hetgeen wat ingekocht moet worden op inkooporders verschijnt. Deze kunnen automatisch worden besteld bij leveranciers (op basis van ICM/ICB, het brancheformaat voor het verzenden van bestellingen). 

Na de ontvangstregistratie kan vanuit de inkooporder een (deel) inkoopfactuur aangemaakt worden. Het ontvangen aantal artikelen zal gespecificeerd overgenomen worden naar de inkoopfactuurregels. Inkoop van goederen en diensten zijn leidend in het proces van offerte, bestellen, leveren tot en met factureren en betalen.

Module inkoop ondersteunt dit gehele proces.