Calculatie

Complexe calculaties in een handomdraai

Uw bedrijf heeft misschien al een ERP-systeem inclusief boekhouding. Maar het realiseren van een goede calculatie kost nu nog veel tijd. En als hier ook actuele artikelinformatie in moet staan en u merkt dat gedeeltes van een calculatie wel erg vaak voorkomen... dan is het tijd voor een goede softwareoplossing.

U heeft een calculatie-systeem nodig waarin u op eenvoudige wijze calculaties kan maken. Waarbij u de keuze heeft over miljoenen actuele artikelen met netto-prijzen, waarbij u bovendien zelf uw eigen artikelen kan toevoegen. Waarin Stabu bestekteksten kunnen worden ingelezen of eigen structuren kunnen worden vastgelegd. Dankzij recepten maakt u eenvoudig standaard deeloffertes. Hiermee behaalt u tijdwinst en wordt de kwaliteit verhoogd.

We stellen u graag voor aan een aantal modules die misschien ook voor u de juiste keuze zijn.

De basis

Elke calculatie begint met een basis. Met de module relaties legt u alle klanten, prospects, leveranciers en andere relaties vast. De koppeling met Artikebeheer.nl zorgt voor de mogelijkheid snelle offertes te maken op basis van 8 miljoen artikelen. Met één druk op de knop wordt de offerte omgezet in een order of factuur.

Calculatie

In deze module wordt een calculatie opgebouwd aan de hand van een besteksysteem, een hiërarchische indeling van onderdelen. Een verdieping in onderdelen is hier mogelijk, dus elk onderdeel kan weer bestaan uit een of meerdere onderdelen

Een bekend voorbeeld van een besteksysteem is het Stabu-bestek. Dit besteksysteem kan geïmporteerd worden, maar zelf een besteksysteem opbouwen is natuurlijk ook mogelijk. Uiteraard biedt de module de mogelijkheid om uw calculatie op te delen in bouwdelen (1e verdieping, 2e verdieping enz.) waardoor een matrixstructuur ontstaat waarbinnen gecalculeerd kan worden.

Offerte

Als u module calculatie gebruikt, dan kan deze worden gekoppeld aan een offerte of kan er direct vanuit calculatie een offerte worden aangemaakt.  In de offerte kunt u bepalen wat de klant mag en/of moet zien van de 'interne' calculatie. U kunt bijvoorbeeld een “eindblad” maken in de offerte. Hierin worden (sub)totalen per kostensoort of bewakingscode per calculatie onderdeel overgenomen in de offerte.

In de offerte kunnen we vervolgens klantafhankelijke toeslagen of kortingen toekennen aan deze totalen.  De offerte kan eenvoudig opgebouwd worden in onderdelen, met in elk onderdeel de mogelijkheid van een deelcalculatie

Order

U heeft uw calculatie uitgewerkt, daarvan een offerte gemaakt en de klant geeft opdracht. Vanaf hier wilt u dat uw eigen ERP de offerte inleest als een order. De module order zorgt ervoor dat de offerte als stuklijst wordt aangeboden als exportbestand naar uw ERP. Snel, simpel en foutloos van complexe calculatie naar eenvoudige bestelling.

"De functionaliteit was doorslaggevend om te kiezen
voor Compano Online Calculatie Software"
- Tijn Wijdeven, Kemkens