Wilo PIM compano

Direct Revit data publiceren bij modelleurs in de hele wereld.

Wilo

Contactpersoon

Arjan Calis

Vraagstuk

Direct Revit data publiceren bij modelleurs in de hele wereld.

Oplossing

Vanuit Compano PIM worden parametrische gegevens doorgegeven aan Cadac. Hier worden wereldwijd deze gegevens, gekoppeld aan een model, via CLAB ter beschikking gesteld aan Revit modelleurs.

"Over heel Europa zien wij de vraag naar BIM toenemen. Om bestaande productdata te delen met CAD software zoals Cadac zijn wij de samenwerking aangegaan met Compano", aldus Arjan Calis, Wilo SE. "We koppelen hierbij naar ETIM MC als het kan, of maken zelf velden als het moet. Zodoende krijgt straks elk land zijn eigen assortiment in zijn eigen taal in Revit/cadac".

Wilo SE: perfecte data voor Europese BIM software

Wilo is in 1872 opgericht in Dortmund (Duitsland) als koper- en bronsfabriek. Vandaag de dag is WILO SE een van de wereldwijd toonaangevende fabrikanten van pompen en pompsystemen voor verwarming, koeling en airconditioning en ook watervoorziening en vuilwaterafvoer. De omzet bedroeg in 2013 1,2 miljard euro.

Altijd in beweging, dat kenmerkt Wilo. Achter de naam staan meer dan 7.500 medewerkers in meer dan 60 dochterondernemingen over de hele wereld. Samen maken zij van hun visionaire ideeën intelligente oplossingen, die in de branche maatgevend zijn. Op de eerste plaats staat bij elke oplossing altijd de mens voorop. Met leiderschap en veel gevoel voor de behoeftes uit de markt ontwikkelt Wilo innovatieve kwaliteitsproducten, die het leven makkelijker en efficiënter maken.

Internationale BIM en de flexibiliteit van PIM

"En met 60 dochterondernemingen is er internationaal altijd genoeg te doen", lacht Arjan Calis, Head of Business Development & Market Manager Commercial HVAC bij Wilo SE. "Vanuit mijn rol kijk ik naar vele landen. Dat BIM een internationale trend is, weten we al een tijdje maar hoe we dit nu slim moesten organiseren over de landen heen was nog even de vraag. We hebben bij Wilo heel veel productdata, maar daarmee heb je nog niet direct internationaal de BIM-data geregeld. We werkten al met Cadac voor de Revit-modellen en schakelden Compano in om het beheer te organiseren. Compano kan de flexibiliteit bieden op het gebied van PIM en datadistributie die anderen niet kunnen leveren. Daarnaast bieden zij meerdere standaarden aan als de markt hier om vraagt."

PIM met ETIM MC en eigen velden

Wilo heeft gekozen om wereldwijd het PIM systeem van Compano in te zetten. Eenvoudig gezegd wordt Wilo-productdata geïmporteerd in het PIM-systeem. Daar vindt een perfecte koppeling plaats met ETIM RT. Doordat Companosoftware 100% online is, staan de nieuwe ETIM MC modellen al in het systeem. Deze informatie, eventueel aangevuld met ontbrekende velden omdat ETIM (nog) niet alles dekt, wordt rechtstreeks doorgeven aan Cadac.

CLAB-button in Autodesk Revit

Cadac zorgt ervoor dat deze data wordt aangeboden aan Revit-gebruikers via een zogenaamde Content Library Access Button (CLAB). Deze button wordt als Revit-plugin in Autodesk Revit geïnstalleerd en maakt het mogelijk specifieke Wilo BIM-content rechtstreeks te selecteren uit een Centrale Product Bibliotheek (conform het concept “Uniforme Objecten Bibliotheek”). De content bestaat uit Revit Familys van Wilo-producten die zijn verrijkt met Wilo-productinformatie die op zijn beurt ontsloten wordt via een directe web-service naar de ETIM-database van Compano (Artikelbeheer.nl).

"Voor ons is het mooi dat we de data maar één keer invoeren in het PIM-systeem van Compano. Vanuit daar bieden we bijvoorbeeld voor Frankrijk een assortiment aan in de Franse taal. In China gaan we naar alle waarschijnlijkheid lokale pompen direct in het PIM systeem laden en ontsluiten we die via de CLAB-button. Voor Nederland vullen we zo de bekende datapools als Artikelbeheer.nl en gaan we ook data distribueren naar bijvoorbeeld Turkije. Dit kan dan weer rechtstreeks uit het PIM-systeem en via de CLAB-button van Cadac. Compano combineert voor ons professionalisme, branchekennis en pragmatisme. De eerste oplevering van data is al in het eerste kwartaal van 2016." Vertelt Arjan Calis tevreden.

“Mooi: één keer invoeren in het PIM-systeem. Publiceren
in datapools en BIM software in Europa en straks China!"
- Arjan Calis, Wilo SE
Arjan Calis Wilo PIM
Scroll naar boven