De bron van alle product data op Opple.nl

OPPLE Lighting

Contactpersoon

Carlo Schmitz, Head of Marketing - Opple Lighting Europe

Vraagstuk

Opple zocht een efficiënte oplossing om (ETIM-gebaseerde) product data direct beschikbaar te maken op haar website.

Oplossing

''Compano PIM is de centrale bron voor alle productgegevens in onze EU-markten. Dit geldt ook voor alle productgegevens en bijlagen die op onze website worden getoond. Dit biedt onze klanten, installateurs en commerciële organisaties een snelle manier om toegang te krijgen tot relevante informatie over onze producten wanneer ze die nodig hebben.''

“Compano heeft ons geholpen bij het creëren van een gecentraliseerd systeem waarin we al onze product- en artikelgegevens kunnen opslaan en onderhouden. We zijn ons ervan bewust dat onze productgegevens van cruciaal belang zijn voor onze operatie en onze klanten, aangezien de beschikbaarheid van complete accurate gegevens projecten aanmerkelijk kan versnellen en de waarde laat stijgen”, zegt Carlo Schmitz, Head of Marketing voor Opple Lighting Europe. “Wij gebruiken de (ETIM-gebaseerde) Compano software voor product datamanagement en dataexport naar al onze internationale partners binnen de EU. Omdat naast INSBOU en SALES ook BMECat veel wordt gebruikt en Compano deze en andere manieren om data te exporteren biedt, kunnen we met klanten samenwerken op de manier die zij verkiezen.”

“Onze Compano PIM wordt ook gebruikt als invoerbron voor productgegevens voor de OPPLE-website. We maken er product documenten mee aan en gebruiken het ook om klantprijslijsten te genereren en bij te werken. Op deze manier kunnen onze verkoopvertegenwoordigers, de klantenservice en de marketingafdeling ervoor zorgen dat onze klanten onze gegevens direct beschikbaar hebben. Ook voor onze installateur-klanten is dit de snelste manier om toegang te krijgen tot gegevens over ons product wanneer zij bijvoorbeeld aan een project werken en onmiddellijk informatie over een bepaald product nodig hebben”, aldus Carlo.

“Een van de grote voordelen is het feit dat de ondersteunende medewerkers en consultants van Compano rekening houden met onze specifieke business case, waardoor de dienstverlening geen generiek programma is, maar precies kan worden aangepast zoals wij dat als bedrijf willen. Compano is vanuit het oogpunt van product data een integraal onderdeel van onze organisatie geworden.”

Bekijk zelf de website van Opple. Klik hier

‘’Compano is, vanuit het oogpunt van product data,
een integraal onderdeel geworden van onze organisatie.’’
Carlo Schmitz, Head of Marketing - Opple Lighting Europe
Scroll naar boven