Hoe kan een franchiseorganisatie centraal ruim 100 leden individueel ondersteunen met calculatie- en offertesoftware?

De Klussenier

Contactpersoon

Leon en Joost

Vraagstuk

Hoe kan een franchiseorganisatie centraal ruim 100 leden individueel ondersteunen met calculatie- en offertesoftware?

Oplossing

Compano Calculatie maakt het mogelijk om centraal sjablonen in te richten en deze te delen met haar leden. Elk lid heeft een individuele eigen omgeving met eigen logo, adresgegevens en indien gewenst koppeling naar Exact.

Succesvolle stappen voor Klussenierorganisatie met software van Compano

Met een splinternieuwe website voor De Klussenier (begin april 2017 gelanceerd), is het de eerste werkdag erop vrij druk om alles voor de websitebezoekers te finetunen. Desondanks willen Leon Bovendeur en Joost van der Pol uitgebreid hun verhaal vertellen achter het succes van De Klussenier, waaraan Compano in de loop der jaren ook een steentje heeft bijgedragen. En de ambities zijn groot.

Joost van der Pol, directeur-eigenaar van franchiseorganisatie De Klussenier: "Wij zijn als organisatie ervoor om Klusseniers succesvol te laten ondernemen. De Klussenier als persoon is goed in het ambachtelijke werk en wij zorgen ervoor dat hij of zij ook in de bedrijfsvoering succesvol is. Een goed calculatiesysteem hoort daar zeker bij, zodat de Klussenier met de tijd meegaat en dankzij onze inspanningen toekomstbestendig onderneemt."

Compano maakte de online-wensen van De Klussenier waar

Van der Pol begon in 2003 met De Klussenier met het idee dat vakmanschap en ondernemerschap prima samen kunnen gaan. "We hadden toen wel een soort calculatieprogramma maar dat was meer een veredelde spreadsheet met een dure licentie eraan vastgeplakt. Onze wens was toen al te zorgen voor een online platform voor de Klusseniers. Via Gilde Software kwamen we in 2011 in contact met Compano die net in de overgang zaten om alles online te gaan doen. We hebben toen gevraagd ons te laten weten hoe die online ontwikkelingen zich verder zouden ontwikkelen. Een jaar later was er weer contact, we stapten over en zo zijn we vrijwel vanaf het begin betrokken bij de doorontwikkeling van de Companosoftware."

100 Klusseniers binnen KOCOS bevestigen het succes

Leon Bovendeur, staflid van De Klussenier vult aan: "Anno 2017 hebben we een perfect draaiend calculatie- en offertesysteem, genaamd KOCOS, waardoor ons ideaalbeeld van een betaalbare online omgeving weer een stap dichterbij is gekomen. Inmiddels heeft de 100ste Klussenier zich aangesloten bij het Klussenier Online Calculatie en Offerte Systeem, afgekort dus KOCOS. Voor ons de bevestiging dat we met de automatisering en de achterliggende online-software van Compano de goede weg in zijn geslagen."
"In de pilot van 2013 zaten 5 Klusseniers die met hun input Compano hebben gevoed voor een constante finetuning. Zo heeft Compano ons geweldig geholpen met de aansluitingen naar Google-applicaties. Alle G-mail-accounts zijn probleemloos gekoppeld en elke Klussenier kan met één druk op de knop in Google Spreadsheets zijn of haar bedrijfsresultaten inzien. Compano heeft tevens gezorgd voor een geautomatiseerde koppeling met de boekhouding, waardoor wij een aantrekkelijke korting kunnen geven op de licentie omdat onze boekhouding nog efficiënter gedaan kan worden. 
Van der Pol: "Compano zorgt voor betaalbare, toekomstbestendige software, die prima aansluit op de wensen van de franchisenemers". Bovendeur: "Nu Compano bezig is met de digitale werkbon, profiteren wij daar ook van."

Internationale ambitie, met Compano

Joost van der Pol: "Inmiddels is De Klussenier ook actief in Vlaanderen, en KOCOS wordt daar eveneens gebruikt. Compano ontwikkelt voor ons op professionele wijze de KOCOS-omgeving mee."
Leon Bovendeur legt de ambities van De Klussenier nog wat verder uit: "Compano heeft ervoor gezorgd dat we prima met onze huisstijl, de logo’s en sjablonen, kunnen werken. En onze leveranciers kunnen we met de juiste prijsstellingen koppelen aan KOCOS. Zo kunnen we de omgeving zelf inrichten voor onze franchisenemers. Het systeem is altijd eenvoudig gebleven, met video-instructies en een praktische training in het opstarttraject van een nieuwe Klussenier helpen we iedereen snel op weg."
"En alles is online, dat is ideaal voor elke Klussenier! Elk project kunnen we weer als sjabloon gebruiken voor een nieuw project. Ieder met zijn eigen voorwaarden erbij. Allemaal overzichtelijk in een dashboard in KOCOS. Ook dat heeft Compano goed geregeld voor ons."
"Op dit moment zijn we bezig om de verkoopfactuur rechtstreeks te laten exporteren naar Exact Online, want we willen dat niet opnieuw laten invoeren. Compano helpt ons die efficiencyslag te maken."

Wat brengt de toekomst?

Joost van der Pol heeft daarover een duidelijke mening: "Zoals gezegd zijn wij als overkoepelende organisatie ervoor om de Klussenier bedrijfsmatig zo goed mogelijk te faciliteren, zodat hij of zij kan excelleren met het ambachtelijke werk. Voor de komende tien jaar zien wij belangrijke ontwikkelingen rondom the Internet of Things, maar ook big data, andere (bouw-)materialen en niet te vergeten andere energievormen. Daar krijgen we echt mee te maken en daar moeten we nu al naar acteren."
"De goede relatie met onze softwareontwikkelaar Compano moet ons daarbij helpen. Zij denken mee met ons voor een toekomstbestendige organisatie. Er komt veel op ons af, we hebben met Compano een zeer geschikte partner."

"Compano zorgt voor betaalbare, toekomstbestendige software,
die prima aansluit op de wensen van onze franchisenemers"
- Joost van der Pol, De Klussenier
Scroll naar boven