Producenten

alles start met een goed product

Eenvoudig Product Informatie Management (PIM)

Er komen prachtige producten uit uw fabriek. Deze producten staan bekend om hun kwaliteit, hun slimme technieken, lage energiebehoefte of comfort-verhogende eigenschappen. 
Maar alleen een goed fysiek product is niet langer voldoende. Tegenwoordig oriënteren klanten zich steeds meer digitaal voordat ze een keuze maken. Ze bekijken websites van groothandelaren, bezoeken vergelijkingsites en kiezen vanuit teken- of rekensoftware voor het juiste product.

Kortom: de klant van vandaag oriënteert zich op allerlei platforms en websites en met behulp van uiteenlopende teken- en rekensoftware. 

Eén ding staat vast: wie uw klant ook is, u wilt hem voorzien van alle informatie die de voordelen van uw product ondersteunt. En u realiseert zich dat de informatie die u geeft, wordt gebruikt door alle partijen in de keten. U wilt het toevoegen van informatie niet door anderen laten doen. Om zelf uw data goed te kunnen managen is een Product Informatie Management (PIM) systeem noodzakelijk. Veelal is het PIM-systeem een aanvulling op het ERP-systeem. Hieronder staan kort de verschillen tussen een ERP-systeem en een PIM-systeem:

ERP

ERP dient vooral ter ondersteuning van alle processen binnen het bedrijf.

  • ERP-software verbindt bedrijfsprocessen, waaronder voorraadsystemen, bedrijfsadministratie en logistiek

PIM

Doel is het verzamelen, ordenen en verrijken van informatie over een product. Voorbeelden zijn o.a.:

  • Classificatie
  • Technische kenmerken
  • Alternatieven
  • Digitale bestanden (foto’s, handleidingen, installatie instructies)
  • Productgericht

Een PIM-systeem is productgericht en geeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld te classificeren conform ETIM of EMCS. Door één druk op de knop publiceert u bij een datapool als Artikelbeheer.nl, toont u productinformatie op uw website, vult u een catalogus of levert u basisdata aan bij Cadac of Stabiplan.

Internationaal 

Als u in andere landen actief bent, is PIM een uitstekende oplossing. Om te leren hoe andere bedrijven hier mee omgaan, kunt u hier lezen hoe Wilo Europees haar data verrijkt en distribueert naar Autodesk Revit (Cadac) software. Wilo gebruikt hiervoor de mogelijkheid om meerdere assortimenten in meerdere talen te voeren.

Heeft u meerdere fabrieken? Verkoopt elk land een verschillend assortiment? Ook dan zijn er mogelijkheden binnen onze PIM. Binnen het systeem worden fabrikanten aangemaakt met hun producten die gekoppeld worden met verkoopassortimenten van de verschillende landenorganisaties. Lees hier om te leren hoe Aalberts Industries productdata managet voor o.a. de merken VSH, Henco en Broen. Lees hier hoe Opple vanuit Eindhoven Europa verovert!

Bent u agent of vertegenwoordiger?

Bent u agent in Nederland voor meerdere leveranciers? Dan is het voor u essentieel dat alle leveranciers die u vertegenwoordigd dezelfde kwaliteit aan data leveren. Klanten willen over uw assortiment van verschillende merken dezelfde klantbeleving ervaren. Sommige van uw leveranciers zijn wellicht heel goed in het leveren van data, andere zult u moeten helpen. 

Heeft u de informatie goed op orde? Dan wilt u deze delen. Lees op de pagina van Artikelbeheer.nl om te zien hoe meer dan 1.000 bedrijven direct toegang krijgen tot uw producten.

Geen ETIM? Geen nood!

Soms is uw vraag eenvoudiger: uw moederorganisatie heeft veel productinformatie maar niet in het ETIM-formaat wat in Nederland zo gebruikelijk is en wellicht mist u nog enkele velden. Lees hier hoe de van oorsprong Duitse Viega dit heeft opgelost in Nederland.

"Compano combineert voor ons professionalisme,
branchekennis en pragmatisme"
- Arjan Calis, Wilo SE