Implementatie

Plannen worden werkelijkheid

In deze fase wordt de software ingericht op basis van de gekozen modules. Daarna begint het echte werk: bestaande data wordt ingelezen via importbestanden. Indien gewenst worden synchronisatiekoppelingen gerealiseerd tussen diverse systemen. Dit kan via een ftp-server of webservices, afhankelijk van uw situatie. 

Nadat de informatie in het systeem staat, is vaak een dataverrijking noodzakelijk. Afhankelijk of de gekozen oplossing een PIM-systeem of een bedrijfsadministratieve oplossing is, dient er meer of minder dataverrijking plaats te vinden. Vooral bij een PIM-systeem wil de gebruiker vaak data classificeren conform de gewenste formaten. Denk hierbij aan ETIM of EMCS. Naast kenmerken en klassen worden in dit geval ook vaak kortingsgroepen en publicatiestructuren gerealiseerd.  

Bij een PIM-systeem worden de diverse exportkoppelingen gerealiseerd. Dit kan voor publicatie zijn middels een catalogus, het tonen van informatie op een website of als bronbestand voor een ERP-systeem. 

Indien de Compano-oplossing een offerte, calculatie of compleet ERP-systeem betreft, dan dienen ook de diverse documenten (offerte, order, factuur) opgemaakt te worden. Het systeem is nu klaar om gebruikt te worden.